Košarka

Ðorđević okupio košarkaše za EP

Ðorđević okupio košarkaše za EP
Foto: Twitter | Ðorđević okupio košarkaše za EP

Košarkaška reprezentacija Srbije okupila se danas u beogradskom hotelu Kraun Plaza pred početak priprema za napad na medalju na Evropskom prvenstvu u Turskoj.

Selektor Srbije Aleksandar Ðorđević trenutno na spisku ima 17 kandidata, a to su: Miloš Teodosić (LA Klipers), Stefan Jović (Bajern), Vasilije Micić (Žalgiris), Nemanja Nedović (Unikaha), Bogdan Bogdanović (Sakramento), Marko Gudurić (Fenerbahče), Dragan Milosavljević (Unikaha), Branko Lazić (Crvena zvezda), Vladimir Lučić (Bajern), Marko Simonović (Zenit), Nikola Kalinić (Fenerbahče), Stefan Birčević (Istanbul Bujukšehir), Milan Mačvan (Armani - Bajern), Vladimir Štimac (Bešiktaš), Miroslav Raduljica (Ðangsu), Ognjen Kuzmić (Crvena zvezda), Boban Marjanović (Detroit).

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Ðorđević istakao je da se nada da će Istanbul da bude srećan grad na Evropskom prvenstvu za nacionalnim tim, kao što je bio Bogdanu Bogdanoviću i Nikoli Kaliniću kada su osvojili trofej Evrolige u dresu Fenerbahčea u maju.

"U novom-starom smo izdanju, svi se poznajemo mnogo dobro. Ne želim da stavljam veliki pritisak pred igrače, naš karakter nam ne dozvoljava da ambicije budu manje nego što je osvajanje medalja. Ova generacija zaslužuje da kruniše sve dobrim rezultatom", rekao je Ðorđević na okupljanju u beogradskom hotelu Kraun Plaza.

On je poručio da ekipa ima veliko iskustvo sa prethodnih takmičenja.

"Istanbul je doneo sreću nekim našim gračima ove godine, nadam se da će i reprezentaciji", naveo je on.

Kao glavne konkurente na Evropskom prvenstvu označio je selekciju Španije.

"Dolaze u najjačem sastavu, braća Gasol ih predvode. Tu je i Francuska koja je oslabljena zbog izostanka pojedinaca, ali ih selektor Kole vodi sedam godina. Konkutenti su i Litvanci, Grci sa Adetokumbom...", kazao je srpski selektor.

Krilni košarkaš Marko Simonović nada se novom uspješnom ljetu u državnoj selekciji.

"Novo leto je ispred nas. Svi smo maksimalno motivisani, daćemo maksimum i nadam se da ćemo uz sreću napraviti veliki rezultat", zaključio je Simonović.

Za tri dana "orlovi" odlaze na pripreme na Kopaonik, a pre Evropskog prvenstva igraće na prijateljskim turnirima u Beogradu, Hamburgu i Atini.

Svjetski i olimpijski vicešampioni na EP, koje se igra od 31. avgusta do 17. septembra, nalaze se u D grupi u Istanbulu sa domaćinom Turskom, Rusijom, Letonijom, Belgijom i Velikom Britanijom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije