Olimpijske igre

Karling federacija Rusije zahtijeva video-zapise u slučaju Krušelnickog

Karling federacija Rusije zahtijeva video-zapise u slučaju Krušelnickog
Foto: AFP | Karling federacija Rusije zahtijeva video-zapise u slučaju Krušelnickog

Karling federacija Rusije zahtijeva od Južne Koreje i Japana video-zapise kako bi se razjasnile stvari u vezi sa doping-testom ruskog osvajača bronzane medalje Aleksandra Krušelnickog na Zimskim olimpijskim igrama, koji je pod istragom zbog mogućeg kršenja pravila protiv dopinga, izjavio je potpredsjednik Federacije Andrej Sozin.

Južna Koreja i Japan su mjesta gdje su ruski takmičari u karlingu trenirali za Zimske olimpijske igre u južnokorejskom gradu Pjongčangu.

Odjeljenje za anti-doping Arbitražnog suda za sport danas je saopštilo da je pokrenuta istraga protiv ruskog sportiste zbog sumnje da je koristio zabranjenu supstancu meldonijum.

Krušelnicki je ranije osvojio bronzanu medalju u mješovitom takmičenju u karlingu, u timu sa svojom suprugom Anastasijom Brizgalovom, ali je na testu uzorak "A" pokazao da je pozitivan na zabranjenu supstancu.

Sozin je rekao da je stav Federacije jasan i jednoglasan, prenio je TASS.

"Nakon zvaničnog saopštenja o uzorku 'B', znaćemo šta da uradimo. Predali smo zahtjev ruskom Istražnom komitetu da istraži slučaj. Takođe smo zahtijevali podatke sa video-kamera u Japanu i Južnoj Koreji da vidimo ko je ulazio u prostorije i tome slično", rekao je Sozin.

Sozin je dodao da je jasno da sportista uopšte nije koristio meldonijum i da ni kod njega ni kod doktora ova supstanca nije pronađena.

"Krušelnicki nam garantuje da nije koristio meldonijum i da je spreman za bilo kakvu istragu. Mi mu vjerujemo", zaključio je Sozin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije