Olimpijske igre

Ruski sportisti ulažu žalbe na zabranu

Ruski sportisti ulažu žalbe na zabranu
Foto: Arhivska fotografija | Ruski sportisti ulažu žalbe na zabranu

Sud za sportsku arbitražu saopštio je danas da je primio 22 žalbe od ruskih sportista protiv zabrana koje su uvedene zbog dopingovanja na Olimpijskim igrama u Sočiju 2014. godine.

Disciplinska komisija Međunarodnog olimpijskog komiteta /MOK/ utvrdila je da su sportisti prekršili pravila protiv dopinga i poništila im učešće na takmičenjima, oduzimajući im sve medalje koje su osvojili.

Ovim sportistima zabranjeno je da učestvuju na budućim Olimpijskim igrama.

Sud sa sjedištem u Lozani saopštio je da su sportisti zatražili da se konačna odluka donese prije početka sljedećih Zimskih olimpijskoh igara u Južnoj Koreji.

MOK je juče zabranio Rusiji učešće na tom takmičenju, ukazujući na dokaze o raširenom sistemu dopingovanja. /kraj/ml

Peskov: Predstoji ozbiljna analiza, ali bez emocija

Odluka Međunarodnog olimpijskog komiteta /MOK/ da suspenduje reprezentaciju Rusije sa Zimskih olimpijskih igara 2018. godine zahtjeva ozbiljnu analizu, ali bez emocija, izjavio je portparol ruskog predsjednika Dmitrij Peskov.  

"Danas, naravno, treba isključiti emocije i prilično ozbiljno analizirati ove odluke koje je donio MOK protiv naše države, prije bilo kakvog komentara", rekao je Peskov.

Predstavnik Kremlja je naveo da Moskvi predstoji da odgovori na niz pitanja u kontaktu sa MOK-om.  

"Potrebno je odrediti ko će voditi te kontakte, kako će ih voditi, a tema razgovora će biti i niz drugih tehnoloških pitanja", istakao je Peskov.  

Prema njegovim riječima, prije nego što se "održi olimpijska skupština, i sportisti formiraju neka konsolidovana tačka mišljenja, prevremeno je iznositi neke zaključke".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije