Ostali sportovi

Banjaluka volej pisao CEV-u

Banjaluka volej pisao CEV-u
Foto: BL Volej | Banjaluka volej pisao CEV-u

Odbojkaški klub Banjaluka volej saopštio je da uputio otvoreno pismo vodećim ljudima Evropske odbojkaške konfederacije(CEV) zbog situacija koja je nastala nakon odluke Odbojkaškog saveza BiH da se bh. ekipe ove sezone ne mogu prijaviti za evropske i regionalna takmičenja.

"U prošloj sezoni smo ponosno branili boje našeg kluba i grada, nastupajući osim domaćih takmičenja, i u Srednjoevropskoj ligi, kao i u CEV kupu. Postojimo 11 godina, i tokom tog perioda smo uložili mnogo energije, znanja i novca, kako bismo napravili respektabilnu odbojkašku organizaciju i pokazali da imamo potencijal za velike stvari. Čelnici OS BiH su odlučili da donesu odluke bez ikakvih konsultacija sa klubovima. Ovime je nanesen ogroman udarac odbojkaškom sportu u BiH, koji će sasvim sigurno izgubiti na popularnosti, ali i na finansiranju, jer su brojni sponzori i lokalne zajednice digli ruke od klubova kojima je ostalo samo domaće takmičenje", stoji između ostalog u saopštenju Slađana Cvijanovića, predsjednika UOK Banjaluka volej.

On još dodaje:

"I dok se u normalnom i civilizovanom svijetu ruše granice i sport stavlja u funkciju opšteg napretka i ukidanja barijera između nacija, rasa i klasa, naš Savez diže zidove oko nas. Ostajemo istrajni u tome da, za početak, kompletno rukovodstvo Odbojkaškog saveza Republike Srpske mora da podnese ostavku, u prvom redu zbog nečinjenja i ogromne štete koje su nanijeli klubovima iz RS...", stoji između ostalog u saopštenju Slađana Cvijanovića, predsjednika UOK Banjaluka volej."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije