Ostali sportovi

Biciklista želi oboriti rekord na trasi dugoj skoro 1.530 kilometara

Biciklista želi oboriti rekord na trasi dugoj skoro 1.530 kilometara
Foto: Pixabay | Biciklista želi oboriti rekord na trasi dugoj skoro 1.530 kilometara

Grupu od četiri prijatelja koju su Strava i Ginisova knjiga rekorda nedavno prepoznali za stvaranje najvećeg ikada GPS crteža napravljenog biciklom bilo bi bolje da uživaju u svojoj slavi dok ona traje jer je ultrabiciklista iz Indijane dolazi za rekord ovog proljeća. On želi da pređe manualnim dvotočkašem prijeđe trasu od skoro 1.530 kilometara.

Trenutni zapis ima oblik ogromnog velociraptora usred Francuske. Za ovaj složeni dizajn od 1025 kilometara biciklistima je trebalo 43 sata, 47 minuta i 26 sekundi tokom šest dana.

Ali s njihovim dizajnom krsta koji je već odobrila Ginisova knjiga rekorda, Dave Šveikert se nada oboriti rekord za gotovo 500 km više.

Foto: RWGPS
Foto: RWGPS

Šveikert, inženjerski menadžer u Zipu i već dvostruki svjetski rekorder, planirao je svoj poduhvat više od godinu dana.

U maju namjerava oboriti Ginisov svjetski rekord biciklističkom rutom dugom skoro 1.530 km u obliku kolosalnog latinskog krsta.

"Moja pozadinska priča je da volim prihvatati velike biciklističke izazove. I uvijek radim te izazove u dobrotvorne svrhe. Raditi lude stvari koje su pomalo zabavne i privlače pažnju i skupljaju novac je na neki način moja stvar", rekao je Šveikert za "Cycling Weekly".

Kao i sa svojim prethodnim izazovima, Šveikert će prikupiti sredstva za World Bicycle Relief (WBR), međunarodnu neprofitnu organizaciju specijalizovanu za velike programe distribucije bicikala u zemljama u razvoju širom svijeta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije