Ostali sportovi

Biciklistička trka Beograd - Banjaluka u bojama Nektar piva

Biciklistička trka Beograd - Banjaluka u bojama Nektar piva
Foto: N.N. | Biciklistička trka Beograd - Banjaluka u bojama Nektar piva

​Banjalučka pivara i omiljeni pivski brend 'Nektar' pivo nastavljaju dugogodišnju saradnju sa Bicikilističkom trkom "Beograd – Banjaluka", a najbolji sprinter 13. izdanja ove sportske manifestacije nosiće crvenu majicu u duhu boja najpoznatijeg brenda Banjalučke pivare.

U znak zahvalnosti za dosadašnju saradnju, direktor trke Vladimir Kuvalja uručio je žutu majicu direktoru kompanije, Nikolasu Peniju. Potvrda kvaliteta ove sportske manifestacija ogleda se i u tome što je ovogodišnje izdanje kvalifikaciono za Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine.

"Kao izuzetna potvrda kvaliteta trke Beograd – Banjaluka je činjenica da ove godine dolazi 25 ekipa sa vozačima iz 30 zemalja svijeta. Biće ovo najkvalitetnija trka do sada, sa žestokom konkurencijom svjetskih timova, ali i takmičenje u kojem će naši biciklisti pokušati da ostvare dobar rezultat i umiješaju se u borbu za visok plasman. Ponosni smo na istoriju koju stvaraju Banjalučka pivara i organizatori trke, te tako predstavljaju ambasadore lokalne zajednice i upisuju Banjaluku na mapu svjetskih sportskih manifestacija", istakao je direktor trke, Vladimir Kuvalja.

13. trka Beograd - Banjaluka voziće se od 18. do 21. aprila, a od ove godine nalazi se u prvoj kategoriji Svjetske biciklističke federacije i umjesto dosadašnje dvije, imaće čak četiri etape. Banjalučka pivara i njen najpoznatiji brend "Nektar" pivo biće partneri gradova kroz koje trka prolazi - Šabac, Bijeljinu, Zvornik, Ugljevik, Lopare, Doboj, Šamac, Modriču, Derventu, Srbac i Laktaše.

"I ove godine, Banjalučka pivara u okviru aktivnosti kojima podržava razvoj sporta i promociju zdravog načina života, odlučila je da bude jedan od pokrovitelja manifestacije koja okuplja sportiste iz cijelog svijeta. Raduje nas činjenica da je u posljednje vrijeme sve veći broj događaja koji promovišu zdrave životne navike i sigurni smo da će Biciklističkoj trci Beograd – Banjaluka i ovaj put biti dodijeljene najviše ocjene od strane svih učesnika i profesionalnih sportista", izjavila je PR menadžer Banjalučke pivare, Milka Stanivuković.

Kao društveno odgovorna kompanija koja podržava većinu sportskih događaja u gradu Banjaluka, Republici Srpskoj i Srbiji, Banjalučka pivara po treći put je sponzor i trke "Kroz Srbiju", kojima se proizvodi promovišu u regionu.

Pored trke Beograd – Banjaluka koja je manifestacija od posebnog značaja za Republiku Srpsku, u martu nas očekuje i GrandPrix Banjaluka MTB trka koja ove godine traje pet dana. Za trku koja se nalazi u kalendaru Svjetske biciklisticke federacije, već je prijavljeno 30 takmičara iz 15 zemalja svijeta. Četiri etape voziće se na banjalučkoj tvrđavi Kastel, a jedna na Banj brdu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije