Ostali sportovi

Biciklizam: Lejla Tanović prvakinja Balkana

Biciklizam: Lejla Tanović prvakinja Balkana
Biciklizam: Lejla Tanović prvakinja Balkana

SARAJEVO - Najbolja biciklistkinja BiH Lejla Tanović osvojila je zlatnu medalju na Balkanskom prvenstvu održanom u Crnoj Gori.

Trka je ujedno bila UCI C2 kategorije i nalazila se u svjetskom kalendaru, što je peterostrukoj bh. prvakinji donijelo i novih 30 boodva. Iza sebe je ostavila Grkinju Varvaru Fasoi, te Srpkinju Ivani Kostić.

„Izuzetno sam sretna zlatnom medaljom i mojom prvom pobjedom na jednoj UCI utrci. Na pripremnim trkama za Balkansko prvenstvo sam pokazala jaku formu i znala sam da mogu doći do medalje. Ipak nakon dvije srebrene medalje iz protekle dvije godine sa prvenstava balkana, naš cilj je bilo zlato.

Konkurencija je bila jaka, morala sam taktički i tehnički odvoziti bez greške u čemu sam uspjela i na kraju slavila“, rekla je Lejla Tanović.

Reprezentativka BiH trenutno zauzima 79. mjesto na svjetskoj UCI listi, što je najbolji rezultat za BiH. Nakon upisa novih bodova očekuje je novi napredak, a naredna trku votiće na Prvenstvu BiH.

„Ovo je prva zlatna medalja sa Balkanskog prvenstva za BiH u elite kategoriji i treća medalja za Lejlu. Postala je tako najtrofejnija brdska biciklistkinja BiH“ rekao je trener Amar Njemčević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije