Ostali sportovi

Jelena Šakotić: Balkansko zlato najsjajnija tačka karijere

Jelena Šakotić: Balkansko zlato najsjajnija tačka karijere
Foto: Privatna arhiva | Jelena Šakotić (lijevo)

Najsjajnija tačka u mojoj karijeri je svakako zlatna medalja sa Balkanskog prvenstva u odbojci na pijesku 2018. godine (U-22). U paru sa Majom Živković sam osvojila zlato, što je ujedno prva i zasad jedina medalja za BiH u odbojci na pijesku i zbog toga sam još više ponosna, rekla je Jelena Šakotić, prvakinja Balkana, a danas prvotimka Banjaluka voleja, jedne od najboljih ekipa u BiH.

Odbojkašice Banjaluka voleja još su na odmoru, a pripreme za narednu sezonu trebalo bi da krenu naredne sedmice. Nažalost, Banjalučanke zbog odluke Odbojkaškog saveza BiH neće naredne sezone igrati MEVZA ligu, a neće ih biti ni u evropskim takmičenjima, tako da će se morati bazirati samo na domaća takmičenja, što je veliki korak unazad za bh. odbojku, koja je proteklih godina doživjela veliku ekspanziju.

"Protekle sezone nisam bila u mogućnosti da pružim maksimum na terenu zbog povrede trbušnog mišića, koja mi se desila na samom početku sezone. Igrati MEVZA ligu bilo je lijepo osvježenje i ogromno iskustvo kako za mene, tako i za moje saigračice, i zaista je velika šteta što i ove sezone nećemo imati tu mogućnost", kaže dvadesettrogodišnja odbojkašica iz Dervente.

Šakotićeva je u Banjaluku stigla po završetku srednje škole, a prije toga je dvije godine igrala za mlađe kategorije tima iz Gradačca. Ljubav prema odbojci se rodila prije 13 godina u rodnoj Derventi.

"Upisala sam fakultet u Banjaluci i od tada sam članica Banjaluka voleja. Uskoro nam kreću pripreme i tada ćemo saznati konkretne ciljeve za predstojeću sezonu, mada sam sigurna da je vrh tabele jedan od njih. U posljednje dvije sezone smo pokazale da nam je mjesto u vrhu bh. odbojke. U narednoj godini planiram da završim fakultet te ispratim sezonu, a o nekim daljim planovima još ništa ne znam", istakla je Šakotićeva, koja inače igra na poziciji primača servisa.

Virus korona poremetio je planove većini sportista, pa i samoj Jeleni, koja je tokom ljeta igrala turnire u odbojci na pijesku, čiji je je veliki zaljubljenik.

"Nekoliko godina unazad svako ljeto mi je obilježio ovaj sport i moram priznati da je ovo ljeto posebno tužno jer u Republici Srpskoj zbog aktuelnog virusa turniri nisu organizovani. Ne preostaje mi ništa drugo nego da treniram i spremno dočekam sezonu, sljedeće ljeto i omiljenu mi odbojku na pijesku", zaključila je Jelena Šakotić, inače jedna od najboljih bh. igračica odbojke na pijesku.

Tek kada krenu pripreme znaće se s kakvim igračkim kadrom će nastupiti Banjaluka volej u narednoj sezoni, a, kako saznajemo, većina igračica iz prošle trebalo bi da bude na raspolaganju treneru Radmili Marković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije