Ostali sportovi

Jun se bori protiv Locicera, zbog korone mu otkazan meč u Belgiji

Jun se bori protiv Locicera, zbog korone mu otkazan meč u Belgiji
Foto: N.N. | Jun se bori protiv Locicera, zbog korone mu otkazan meč u Belgiji

Bosanskohercegovački MMA borac Ermin Junuzović alias Erko Jun zbog otkazivanja borilačkog događaja Prime Night 11 27. novembra ostao je bez borbe protiv Armenca Gevorga Sargsyana, a ekspresno je dogovorio novi okršaj za subotu, 4. decembar.

"Nažalost, situacija s virusom korona u Belgiji se pogoršala i borilački događaj Prime night 11 na kojem sam se trebao boriti za titulu je otkazan. U Belgiji, gdje je borba bila zakazana, zbog porasta broja zaraženih strožije su epidemiološke mjere i zabranjeni su masovniji događaji sa publikom. Ubrzo je stigao poziv Ivana i Tome Dijakovića za učešće na večeri borilačkih sportova Elite MMA Championship 8, 4. decembra u Njemačkoj", kaže Jun.

Jun će se u subotu u Dizeldorfu boriti protiv Italijana Gianluce Locicera.

"Nemam previše vremena da se taktički pripremim za italijanskog borca koji je hrvač i vjerovatno će ići na hrvanje. U karijeri sam često imao priliku da treniram s borcima iz Čečenije kojima je hrvanje u krvi i imao sam od koga naučiti. Ovo će mi biti prva borba u poluteškoj kategoriji. Osjećam se fenomenalno. Treniram mjesecima bez pauze, jer su mi prethodno tri meča otkazana. Bez problema sam skinuo kilažu. Jedva čekam da uđem u oktagon i da pokažem šta sam novo naučio. Očekujem podršku Bosanaca i Hercegovaca koji žive u Njemačkoj i nadam se da ćemo zajedno proslaviti pobjedu", kaže Erko Jun.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije