Ostali sportovi

Kovač: Znamo da smo mogli više

Kovač: Znamo da smo mogli više
Foto: Tanjug/AP | Kovač: Znamo da smo mogli više
Tanjug

​Kad završiš kao četvrti na ovako velikom takmičenju kao što je Evropsko prvenstvo sigurno da ostane gorak ukus u ustima.

Znamo da smo mogli više i da imamo kvalitet da uradimo više, izjavio je selektor odbojkaša Srbije Slobodan Kovač po povratku u Beograd.

Srbija je, kao branilac titule, osvojila četvrto mjesto, nakon što je u borbi za bronzanu medalju poražena od Poljske (3:0), a prethodno u polufinalu od Italije (3:1).

"Mnogo stvari se poklopilo koje nam nisu išle na ruku i rezultat je takav kakav je. Žao mi je momaka, dali smo sve od sebe. Razočarani smo, ne zadovoljavamo se da budemo četvrti", rekao je Kovač, a prenio sajt Saveza.

Kapiten Nemanja Petrić istakao je da ostaje žal za ljetom koje je ekipa provela spremajući se i dodao da je trenutni rezultat maksimum koji je tim mogao da napravi.

"Biti blizu medalje sigurno nije neuspeh. Tačno je da je najteže biti na četvrtom mestu, koje je najnezahvalnije mesto. Šta je tu je, nama je stvarno teško, jer smo drugačije zamišljali završnicu ovog Evropskog prvenstva. Verovali smo i želeli, nažalost nismo uspeli. Bili smo na korak, ali naizgled daleko. To je bio maksimum ove ekipe u ovom trenutku. Ja sam sa jedne strane miran i zadovoljan, jer su svi igrači sa stručnim štabom dali svoj maksimum i to je najbolji rezultat što smo mogli da napravimo", rekao je Petrić.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije