Ostali sportovi

MOK i Vlada Japana: Olimpijske igra počinju 23. jula

MOK i Vlada Japana: Olimpijske igra počinju 23. jula
Foto: Tanjug/AP | MOK i Vlada Japana: Olimpijske igra počinju 23. jula
Tanjug

Međunarodni olimpijski komitet (MOK) i Vlada Japana saopštili su da će Olimpijske igare u Tokiju početi 23. jula ove godine i da su svi navodi u vezi sa otkazivanjem kategorična neistina.

Predstavnici Olimpijskog komiteta Srbije, generalni sekretar Đorđe Višacki i šef Misije Damir Štajner učestvovali su danas na video sastanku koji je organizovao predsjednik MOK-a Tomas Bah sa predstavnicima nacionalnih olimpijskih komiteta, tokom kog se razgovaralo o toku priprema za predstojeće Olimpijske igre Tokio 2020.

Kako se navodi OKS, pored različitih organizacionih tema u susret Olimpijskim igrama, predsjednik Bah se posebno osvrnuo natpise pojedinih medija u kojima se spominje moguće otkazivanje Olimpijskih igara u Tokiju, koje će se održati od 23. jula do 8. avgusta.

Predsjednik Bah je svim učesnicima pročitao saopštenje koje su zajednički izdali Međunarodni olimpijski komitet i Vlada Japana ovim povodom.

"Danas se u medijima pojavila vijest koja govori da je japanska Vlada na privatnim sastancima donijela odluku o otkazivanju Olimpijskih igara zbog pandemija virusa COVID-19. Za ove navode moramo da kažemo da su kategorična neistina", navodi se u saopštenju japanske Vlade.

"Na sastanku Izvršnog odbora MOK-a u julu protekle godine, donijeta je odluka da će ceremonija otvaranja Olimpijskih igara biti održana 23. jula 2021. godine i da će se održati sva takmičenja i sportski događaji koji prvobitno planirani. Svi partneri rade predano na tome da se što bolje pripreme za nastupajuće Olimpijske igre. Primenićemo sve dostupne mjere u cilju suzbijanja infekcije virusom COVID-19. I dalje ćemo zajedno sa Međunarodnim olimpijskim komitetom, Organizacionim komitetom Igara i čelnicima grada Tokija raditi na pripremi ljetnih OI, sigurnih za sve učesnike", stoji u saopštenju.

Zajedno sa našim japanskim prijateljima i partnerima, Međunarodni olimpijski komitet je posvećen tome da se od 23. jula do 8. avgusta u Tokiju održe Olimpijske igre, zaključak je Međunarodnog olimpijskog komiteta.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije