Ostali sportovi

Manuela Dragović, jedna od uzdanica juniorske selekcije BiH na EP

Manuela Dragović, jedna od uzdanica juniorske selekcije BiH na EP
Foto: N.N. | Manuela Dragović, jedna od uzdanica juniorske selekcije BiH na EP

I te kako možemo biti ozbiljni protivnici svim reprezentacijama na Evropskom prvenstvu, rekla je Manuela Dragović, mlada odbojkašica i članica juniorske reprezentacije BiH i Bimal Jedinstva.

Talentovana odbojkašica iz Istočnog Sarajeva već dvije godine je članica najtrofejnije bh. ekipe, Bimal Jedinstva. Nakon sjajnih nastupa u kadetskoj i juniorskoj konkurenciji Dragovićeva već odavno je pokucala na vrata i seniorske ekipe, što je prepoznao i selektor bh. juniorki Natmir Buljubašić, koji ju je uvrstio na završni spisak igračica za EP koje je predviđeno da se održi od 19. do 31. avgusta u Osijeku i Zenici. Prvenstvo bi se, prema najavama, trebalo odigrati, ali sve će zavisiti od epidemiološke situacije i konačne odluke CEV-a.

"Naravno da mi je drago što sam se našla na spisku. Zasad smo imali samo jedno testno okupljanje, ali nakon priprema koje slijede, iskristalisaće se i naši realni izgledi. Smatram da je naša ekipa kvalitetna i da uz dobre i kvalitetne pripreme možemo mnogima pomrsiti konce", ističe sedamnaestogodišnja nada bh. odbojke.

Sjajna korektorka bh. selekcije je prve odbojkaške korake napravila u Slaviji iz Istočnog Sarajeva, da bi se nakon završene osnovne škole skrasila u Jedinstvu, s kojim je potpisala trogodišnji ugovor.

"U svijet odbojke zakoračila sam kao mala djevojčica koja se ugledala u odbojkaškom liku moje starije sestre. Već tada rekla sam da ću biti bolja i uspješnija od nje u svijetu odbojke, što danas neskromno mogu reći i da jesam. Dolaskom u Brčko počinje neka malo ozbiljnija odbojkaška priča i nagodradnja svega onoga naučenog u Slaviji", naglašava odbojkašica Bimal Jedinstva i dodaje:

"Trenutno sam član juniorskog i seniorskog tima. Što se tiče planova za dalje, za sada ŽOK Bimal Jedinstvo je moj izbor jer mi je pružena  izuzetno dobra odbojkaška sredina za napredovanje, s obzirom na to da je Jedinstvo klub koji u našoj državi igra na najvišem nivou."

Naša sagovornica se rado sjeća Balkanskog prvenstva od prije dvije godine kada je sa kadetskom reprezentacijom osvojila bronzanu medalju u Đakovici.

"To je bio istorijski uspjeh i svakako događaj koji ću pamtiti. Bila je to sjajna generacija i veliki uspjeh bh. odbojke. Nadam se da ćemo uskoro imati sličnih uspjeha sa juniorskom i seniorskom selekcijom", kazala je Dragovićeva, koja je za kraj dodala da su joj neki bliži planovi za budućnost da se ustali u prvoj postavi "brčanskih princeza".

Zbog pandemije virusa korona još nije obavljeno ni izvlačenje parova, odnosno grupa za EP za juniorke, koje će se igrati u dvije grupe sa po šest selekcija. Finalni dio turnira planiran je da se održi u Zenici, a očekuje se učešće 12 reprezentacija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije