Ostali sportovi

Otvoreno sportsko igralište u Opovu

Otvoreno sportsko igralište u Opovu
Foto: Printscreen/YouTube | Otvoreno sportsko igralište u Opovu
Tanjug

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta danas je otvorio moderno sportsko igralište sa vještačkom travom, odnosno mini-pič teren, u centru Sefkerina, u opštini Opovo.

Istakavši značaj nove sportske infrastrukture za ovo banatsko mjesto, on je naveo da će korist od realizacije ovog vrijednog projekta osjetiti prije svega sportisti, a posebno djeca i omladina, saopšteno je iz Pokrajinske vlade.

Basta je rekao da je resorni sekretarijat do sada uvijek umio da prepozna projekte Opštine Opovo, koja se pokazala kao izuzetan partner na planu unapređivanja sporta.

"Ukupna vrednost ove investicije, koju su zajednički finansirali Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu i Opština Opovo, iznosi preko 6,7 miliona dinara, a učešće resornog sekretarijata je dva i po miliona", naglasio je Basta i izrazio uvjerenje da će uskoro neki novi mladi fudbaleri upravo na ovom terenu načiniti svoje prve fudbalske korake.

Sekretar je naglasio da je dobra sportska infrastruktura preduslov za stvaranje vrhunskih sportista, te da se Sekretarijat, osim te važne činjenice, u dosadašnjim ulaganjima u izgradnju, obnovu i sanaciju sportskih objekata u našoj pokrajini, rukovodio i interesom za unapređenje zdravlja na nacionalnom nivou.

Predsjednik Opštine Opovo Miloš Markov istakao je da je zahvaljujući udruženim sredstvima Pokrajine i te opštine bilo moguće realizovati jedan ovako značajan projekat kao što je mini-pič teren.

"Novi sportski teren značiće puno pre svega deci, jer na ovaj način doprinosimo njihovom zdravlju. Ulaganjem u sport, koji ima važnu ulogu u socijalnom, kulturnom i rekreativnom smislu, ulažemo u kvalitet svakodnevnog života mladih i celokupnog stanovništva", rekao je Markov izrazivši uvjerenje da će se ova saradnja uspješno nastaviti kroz zajedničke projekte za unapređivanje sporta u toj opštini.

Nakon izgradnje mini-pič terena u Sefkerinu, sva četiri mjesta u opštini Opovo imaju sportske terene ovog tipa.

Basta je sa svojim domaćinima obišao i Kik-boks klub "Dragon" i Fudbalski klub "Tempo", osnovan još 1927. godine.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije