Ostali sportovi

Putinov džudo klub u Banjaluci

Putinov džudo klub u Banjaluci
Foto: Ilustracija | I Putinov džudo klub u Banjaluci

Trinaesti kup "Stevan Marković" okupiće oko 500 džudista u banjalučkoj dvorani "Borik", a među učesnicima su takmičari Turbostritelja iz Sankt Peterburga.

Tu su i džudisti iz Holandije, Austrije... a start takmičenja je u u subotu 11 časova.

"Pozvali smo džudiste iz dvadesetak zemalja, imamo potvrde takmičara iz 12 zemalja, ali na dan takmičenja ćemo znati tačan broj učesnika, jer je i tada moguća prijava. Među učesnicima su džudisti Turbostritelja, kluba u kojem je prve džudo korake napravio predsjednik Rusije Vladimir Putin. Mi smo dva puta bili gosti tog kluba, oni su kod nas dolazili, tako da su dragi prijatelji", rekao je Zoran Ćup, predsjednik Džudo kluba Banjaluka, koji je organizator turnira.

On je istakao da je sve spremno i da očekuje dobro takmičenje, a spremni su i džudisti Banjaluke za nastup u svom gradu.

"Spremni smo za takmičenje, završena su sva državna, republička i balkanska prvenstva i naš kup je tempiran da bude nakon svih tih takmičenja. Očekujemo da će Kup 'Stevan Marković' biti jači nego ikada, nastupiće džudisti iz više od 10 zemalja i iz četrdesetak klubova, a nadam se da ćemo osvojiti najviše medalja iako kao domaćini ne ulazimo u zbir kao najbolja ekipa", rekao je trener Dejan Ćup i dodao:

"Najviše očekujemo od naših najtrofejnijih takmičara - Nikole Moravca, osvajača balkanske medalje, koji je kadetski, juniorski i senorski reprezentativac BiH iako je još kadet, zatim od Snježane i Suzane Kusić, Marka Savića..."

Takmičenje će biti održano u svim kategorijama, s tim što će juniori i seniori biti svrstani u jednu kategoriju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije