Ostali sportovi

Rusi dominirali na Svjetskom kupu na Vrbasu, Banjalučanima treće mjesto

Rusi dominirali na Svjetskom kupu na Vrbasu, Banjalučanima treće mjesto
Foto: Grad Banjaluka | Rusi dominirali na Vrbasu u Svjetskom kupu, Banjalučanima treće mjesto

Druga posada Rusije, rafteri iz Tomska osvojili su šampionski pehar na Svjetskom kupu u raftingu "Banjaluka Vrbas 2021 - Memorijal Branka Štulić", saopšteno je iz Rafting kluba "Kanjon".

Oni su nakon pobjede u disciplini spust osvojili šampionski pehar u generalnom poretku.

Drugo mjesto pripalo je prvoj ruskoj posadi, a treće rafterima banjalučkog Dajak kluba.

Šampionski pehar ruskoj posadi iz Tomska uručio je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković koji je tom prilikom rekao da su se Banjaluka i Rafting klub "Kanjon", prema tradiciji, pokazali kao odlični domaćini.

Član pobjedničke posade iz Tomska Aleksandar Sondor kaže da su očekivali pobjedu, ali da su znali da će biti komplikovano, jer odavno nisu putovali u Evropu zbog pandemije virusa korona i nisu znali kako se pripremaju evropski protivnici.

Kapiten Dajak kluba Dragan Babić rekao je da je banjalučka posada dala sve od sebe, ali da pobjeda u sprintu i drugo mjesto u spustu nisu bila dovoljni za šampionski pehar.

"Treće mjesto u generalnom poretku Svjetskog kupa je u ovom trenutku realno stanje. Bila je jako velika borba između nas i dvije ruske ekipe. Uspjeli smo jednu da pobijedimo, od druge smo izgubili četiri sekunde", naveo je Babić nakon odveslanog spusta od Bijelog potoka do Karanovca.

I u ženskoj konkurenciji šampionski pehar otišao je u Rusiju, a osvojila ga je prva ženska ruska posada koja je nakon dva takmičarska dana trijumfovala u sve četiri discipline - sprint, "H2H", slalom i spust.

Njima je šampionski pehar uručio predsjednik Skupštine grada Banjaluka Mladen Ilić koji je čestitao najboljim rafterima i naglasio da je Banjaluka još jednom dokazala da je odličan domaćin.

Kapiten prve ruske posade Valentina Kožanova rekla je da je ovo velika pobjeda ove posade, te da je tim uradio sve što je planirao osvojivši zlato u Banjaluci.

Prvi put nakon osam godina na rijeci Vrbas takmičarski se okušala Milena Kolobarić, članica Rafting kluba "Kanjon", koja je veslala kao zamjena u posadi drugog ruskog tima. Ona je istakla da je sa oduševljenjem dočekala da ponovo sjedne u čamac i pokaže šta zna.

Svjetski kup u raftingu "Banjaluka Vrbas 2021 - Memorijal Branka Štulić" okupio je 12 timova iz šest zemalja.

Rafting klub "Kanjon", Rafting savez Republike Srpske i rijeka Vrbas ugostili su više od 100 raftera iz Rusije, Rumunije, Mađarske, Letonije, Srbije i BiH, a ova takmičenja na rijeci Vrbas su uvertira u Svjetsko prvenstvo kojem je domaćin Banjaluka 2023. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije