Ostali sportovi

Sanja Vojnović: Vrijedno radimo da dođemo do cilja - titule

Sanja Vojnović: Vrijedno radimo da dođemo do cilja - titule
Foto: N.N. | Sanja Vojnović: Vrijedno radimo da dođemo do cilja - titule

Nova sezona je tu pred nama i željno je iščekujemo, očekivanja su velika, cilj nam je osvajanje titule prvaka BiH, rekla je odbojkašica Banjaluke volej i nekada sjajna koledž igračica u Sjedinjenim Američkim državama, Sanja Vojnović(26).

Odbojkašica iz Bijeljine koja je ostavila dubok trag u Americi igrajući za univerzitetske klubove Oklahoma Siti, Koledž Florida i Kolumbija (ima titulu, priznanje za MVP, najbolji tehničar lige) odlučila je prošle godine da se vrati u BiH. Preselila se u Banjaluku, dogovorila saradnju sa Banjalukom volej, a u međuvremenu je našla i posao. Uporedo je diplomirala softverski inženjering/programiranje 2018. u Oklahoma Sitiju.

“Prije Banjaluke sam igrala u Americi, i mogu reći da je velika razlika u načinu igre. Tamo se igra nešto brža odbojka, i sistem je malo drugačiji. Što se tiče naše i američke lige, uslovi se ne mogu porediti, ali kvalitet je sličan. Naši igrači se mogu pohvaliti dobrom tehnikom, dok njihovi igraju na brzinu i jačinu. Univerziteti u Americi dosta novca ulažu u sport, tako da jedan igrač u tamo ima salu, trenere, fizioterapeute, teretane i opremu raspoloživu 24/7”, ističe Vojnovićeva i dodaje:

“Bh. liga je, nažalost, daleko od toga, ali se iskreno nadam da će se sport u BiH početi vrijednovati malo više u narednom periodu”.

Tehničarka Banjalučanki naglašava joj je po povratku trebalo par mjeseci da se navikne na način igre i na već uigranu ekipu. Sada vjeruje kako su se u ekipi sklopile sve kockice, te da sa velikim optimizmom čekaju start lige.

“Vjerujem da će nam najveći protivnik i ove godine biti Jedinstvo iz Brčkog, međutim, prošla sezona nam je pokazala da je moguće pobijediti Jedinstvo i da smo mi, kao ekipe, tu negdje gledano po kvalitetu igre. Isto tako ne treba podcjeniti i neke druge ekipe iz Premijer lige BiH, tu je standradno dobro Gacko, koje bi i ove godine moglo biti nezgodan protivnik”, kaže sjajna odbojkašica.

Ona se slaže da je prednost njene ekipe to što je okosnica ekipa ostala ista u odnosu na prošlu sezonu u kojoj su finala plej-ofa poražene od Brčanki.

“Imamo kvalitetnu ekipu, spoj iskusnih igračica i mladih, perspektivnih igračica. Naravno da tu treba još truda i rada da bi se sve kockice posložile, ali vjerujem da smo na dobrom putu ka tome. Imamo jasan cilj i vrijedno radimo da dođemo do njega”, zaključila je Sanja Vojnović.

Nova sezona u Premijer ligi počinje ovog vikenda, a Banjalučanke na startu igraju protiv ekipe Slobode.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije