Ostali sportovi

Srpska džudistkinja Andrea Stojadinov vicešampionka Evrope

Srpska džudistkinja Andrea Stojadinov vicešampionka Evrope
Foto: www.eju.net | Srpska džudistkinja Andrea Stojadinov vicešampionka Evrope
Tanjug

PRAG - Mlada srpska džudistkinja Andrea Stojadinov osvojila je srebrnu medalju na šampionatu Evrope u Pragu u kategoriji do 48 kilograma.

Stojadinov je za samo tri nedjelje napravila svojevrstan podvig osvajanjem tri evropske medalje.

Poslije šampionske titule osvojene u juniorskoj konkurenciji, kao i bronze za mlađe seniore (oba takmičenja održana u Poreču) popela se na pobjedničko postolje u Pragu.

"Još uvek nisam svesna uspeha od danas. U mesec dana uopste imati tri evropska prvenstva je mnogo, a tek osvojiti medalje na sva tri. Naravno ova ima posebnu tezinu za mene. Kao izlazna godina juniora, da se okitim titulom vicesampiona Evrope za seniore, sama pomisao mi je bajkovita, a evo sada je realnost. Nemam reci za ovo danas. Isplatio se rad svih ovih godina, posebno u ovoj 2020. koja je za nas dzudiste bila jako teska. Sada mogu malko opustenije da uđem u seniorsku konkurenciju, znajuci da mi jeste mesto među tim devojkama i da sa jos malo truda i rada zaista mogu da ostvarim svoje snove", izjavila je Stojadinov.

Na korak od medalje bili su i Marica Perišić ( do 57 kg) i Strahinja Bunčić ( do 66 kg) koji su na ovom takmičenju ostvarili plasman na peto mjesto i osvojili vrijedne bodove za Tokio.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije