Ostali sportovi

U junu humanitarna trka Stojčevac 5K

U junu humanitarna trka Stojčevac 5K
Foto: OPŠTINA ILIDŽA | U junu humanitarnu trku Stojčevac 5K

Prva trka Stojčevac 5K održaće se 25. juna u organizaciji popštine Ilidža. Osim trke, koja će biti organizovana na poznatom sarajevskom izletištu, za 25. i 26. juni planiran je i bogat kulturno-zabavni program u kojem će moći uživati svi oni koji odluče tog vikenda posjetiti Stojčevac.

U narednih nekoliko dana počeće i zvanične prijave za trku koja će biti humanitarnog karaktera, a zainteresovani za učešće će sve informacije moći saznati na društvenim mrežama (Facebook i Instagram) trke Stojčevac 5K i opštine Ilidža.

Trka 5K tek je jedna od manifestacija koje će se održati na Stojčevcu, koji je u proteklom periodu obnovljen i revitaliziran.

„Bezbroj puta sam već govorio koliko je važno da su početne faze revitalizacije Stojčevca uspješno završene, a sada kroz ovu trku želimo dodatno promovosati ovo poznato izletište koje opet polako postaje pravi hit među ljubiteljima prirode i odmora u prirodi“, kazao je načelnik opštine Ilidža, Nermin Muzur, te dodao:

„Zbog toga smo odlučili da se 25. juna podno Igmana održi trka Stojčevac 5K koja će imati i humanitarni karakter“.

Načelnik Općine Ilidža nije odmah želio otkriti sve detalje vezane za bogat kulturno-zabavni program koji je najavljen za 25. i 26. juni na Stojčevcu, ali je naglasio da će to, uz samu trku, definitivno biti sadržaja za koje vjeruje da će se tradicionalno održavati u ovoj zelenoj oazi.

U proteklom periodu opština Ilidža je u saradnji sa Ministarstvom saobraćaja Kantona Sarajevo, Direkcijom za puteve KS, Ministarstvom komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite i KJU za zaštićena prirodna područja uložila velike napore u revitalizaciju Stojčevca. U potpunosti su obnovljene sve saobraćajnice na poznatom izletištu, kao i one koje vode do njega, te je nakon 25 godina instalirana i postavljena javna rasvjeta. Uređene su zelene površine, a zasađena su i nova stabla.

„Iako su ozbiljne promjene na samom izgledu Stojčevcu lako uočljive, u narednom periodu će ovo izletište biti oplemenjeno s mobilijarom koji bi svim posjetiocima, posebno mlađim generacijama, trebao biti dodatni sadržaj za odmor i rekreaciju“, saopšteno je iz opštine Ilidža.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije