Rukomet

Borac M:tel protiv CSM Bukurešti: "U 'Boriku' je sve moguće"

Borac M:tel protiv CSM Bukurešti: "U 'Boriku' je sve moguće"
Foto: Jelena Đurđević/Arhiva | Borac M:tel protiv CSM Bukurešti: "U 'Boriku' je sve moguće"

Ako želimo da napravimo iskorak u igri i imidžu, moramo da igramo protiv najjačih, a CSM Bukurešti je najbolji rival kojeg smo mogli da dobijemo u četvrtfinalu Čelendž kupa, rekao je Mirko Mikić, trener rukometaša Borac M:tela.

Žrijebom u Beču juče je odlučeno da Borac 23. ili 24. marta gostuje u Rumuniji, a revanš je sedam dana kasnije u "Boriku".

"Ovo je lijepa prilika da odmjerimo snage sa jakim rivalom. Bitno je da prvu utakmicu u Bukureštu odigramo dobro, a pred punim 'Borikom' je sve moguće. Bukurešti je apsolutni favorit, naši igrači će biti rasterećeni, tako da očekujem da pokažemo šta znamo. Rumunska ekipa je jaka, sada je u malom padu forme, ali to ništa ne znači. Trener golmana je naš Mario Blažević, u timu je Faruk Vražalić, imaju zaista dobre pojedince", rekao je Mikić.

Dodao je da ima dosta vremena do utakmice i za analizu rivala, ali i da je do tada pred Borcem dosta utakmica u Premijer ligi BiH i Kupu BiH, na koje moraju da se fokusiraju.

Rukometaši i navijači Borca se raduju još jednom evropskom ispitu, a bivšu golman Borca, Blažević, u Banjaluku stiže s pomiješanim emocijama.

"S jedne strane mi je drago što ću doći kući, ali sa druge strane mi je žao što se na terenu moramo sresti u četvrtfinalu. Priželjkivao sam da se sastanemo u finalu, takav je žrijeb i moramo profesionalno da odradimo svoje zadatke", rekao je Blažević i dodao:

"Mi smo na papiru kvalitetniji, iskusniji, ali u dvije utakmice to moramo i dokazati. Ekipa Bukurešti je sastavljena od iskusnih internacionalaca, imama 11 stranaca i svi su reprezentativci, a u timu je i nekoliko igrača iz Rumunije i skoro svi su reprezentativci."

Ekipa iz Bukurešta, osim bh. rukometaša Vražalića, ima igrače iz Rumunije, Irana, Brazila, Tunisa, Makednije, Češke i Španije. U rumunskom prvenstvu je trenutno druga sa dva boda manje, ali i utakmicom manje od ekipe AHC Dobrođa Sud, koja je iz 18 utakmica sakupila 42 boda.

Blažević je profesionalno okrenut rumuniskom timu, ali prati igre svog nekadašnjeg kluba.

"Borac stalno pratim. Malo je imao kadrovskih i finansijskih problema, ali vidim da se stabilizovao, da igra sve bolje i da su rezultati dobri. Borac je mlada ekipa, gladna uspjeha, a svaka mlada ekipa je nezgodna. Najjača karika je golman Bojan Ljubišić, koji daje energiju, prenosi znanje na mlađe igrače. S njim sa odrastao, kao i s Mikićem, igrali smo zajedno i u reprezentaciji... Biće to interesantan susret", rekao je Blažević.

Pobjednik meča Borac - CSM Bukurešti igraće u polufinalu sa boljim iz duela Vize (Belgija) - Neva (Rusija). U ostalim četvrtfinalnim utakmicama sastaće se Dinamo Viktor (Rusija) - AEK (Grčka) i Madeira (Portugal) - Diken (Finska) i pobjednici ovih mečeva će činiti drugi polufinalni par.

3 rivala je Borac pobijedio ove sezone u Čelendž kupu - u prvom kolu je eliminisao azerbejdžanski Baki, u drugom kolu bh. predstavnika Vogošća Poljine Hills, a u osmini finala litvansku Šviesu

Parovi četvrtfinala

Dinamo Viktor (Rusija) - AEK (Grčka)

Madeira (Portugal) - Diken (Finska)

Vize (Belgija) - Neva (Rusija)

CSM Bukurešti (Rumunija) - Borac M:tel (BiH)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije