Rukomet

Borac slavio u Goraždu

Borac slavio u Goraždu
Foto: N.N. | Borac slavio u Goraždu

Rukometaši Borca ostvarili su pobjedu 33:30 u Goraždu, a malo je nedostajao da gosti prokockaju veliku prednost.

Izabranici Mirka Mikića su kontrolisali dešavanja na terenu i imali sedam golova prednosti ali su domaćini ipak prišli na dva gola zaostatka, ali za potpuni preokret nisu imali snage pa su Banjalučani slavili 33:30.

Uzdrmao je Banjalučane neplanirali poraz na domaćem terenu u prethodnom kolu od Gračanice, ali izgleda nije ostavio velikog traga jer su "crveno-plavi" u meč u Goraždu ušli maksimalno angažovani i diktirali tempo od početka do kraja. Prednost ekipe Mirka Mikića je tokom cijelog susreta bila tri-četiri gola, a u 40. minutu bilo je 23:16 za goste. Djelovalo je tada da će Banjalučani lako zabilježiti pobjedu i upisati nova tri boda, ali nisu tako mislili i domaći igrači, koji su pet minuta prije kraja prišli na dva gola zaostatka, 29:27. Ipak, "crveno-plavi" su uspješno odbili ovaj nalet igrača Goražda i ostvarili zasluženi trijumf.

Najefikasniji u redovima Borac M:tela bio je Vukašin Rakocija sa osam golova, jedan manje postigao je Miloš Nježić. Po šest puta precizni su bili Nemanja Vučićević i Bojan Rađenović. Na drugoj strani ubjedljivo najefikasniji bio je Damir Delić sa 12 golova.

Gračanica je nastavila seriju dobrih rezultata, a lider šampionata je ovaj put bio bolji od Lokomotive (27:25). Prava drama viđena je u Trebinju gdje je domaći Leotar poražen od Izviđača u finišu meča 23:24. Visočka Bosna nije dopustila nikakvo iznenađenje i deklasirala je fenjeraša Drinu 39:29.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije