Rukomet

Borcu za evropski meč treba 50.000 KM

Borcu za evropski meč treba 50.000 KM
Foto: Arhiva | Borcu za evropski meč treba 50.000 KM

Rukometaši Borac M:tela spremaju se za revanš utakmicu četvrtfinala Čelendž kupa protiv ekipe ĆSM Bukurešti, a čelnici kluba rade na zatvaranju finansijske konstrukcije organizacije utakmice koja će koštati oko 50.000 KM.

Upravo je organizacija subotnjeg meča sa rumunskim timom bila glavna tema na sjednici Upravnog odbora Borca.

"Za organizaciju, odnosno za plaćanje sudija, delegata, smještaja gostujuće ekipe... je potrebno oko 50.000 KM. To je ogromna cifra, posebno za naš budžet, ali imamo obećanja da će nas Ministarstvo porodice, omladine i sporta RS i grad Banjaluka podržati, a nadamo se i podršci još nekih subjekata. Što se tiče sportskog dijela, zaključak je da je sportski cilj plasmanom među osam najboljih ispunjen, a, iskreno, mislim da imamo šanse i da se plasiramo u polufinale. Šest golova razlike nije nedostižno", rekao je Saša Kondić, predsjednik Borca.

Za utakmicu vlada veliko interesovanje, Kondić kaže da se očekuje oko 1.200 "lešinara" koji su na mnogim utakmicama bili velika podrška Borcu.

"Upravo na molbu navijača uključili smo se u humanitarnu akciju za prikupljanje pomoći za liječenje Banjalučanina Predraga Duronjića i sav prihod od prodaje ulaznica će biti uplaćen za liječenje", rekao je Kondić.

Utakmica će biti igrana 30. marta, u 20 časova, a cijena ulaznice je pet KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije