Rukomet

Dajana Ignjatović: Borac porodica, Policijska akademija prvi izbor

Dajana Ignjatović: Borac porodica, Policijska akademija prvi izbor
Foto: N.N. | Dajana Ignjatović: Borac porodica, Policijska akademija prvi izbor

Nakon što je sa Borcem ispunila sve ciljeve, prvo povratak u elitni rang bh. rukometa, a zatim i osvajanje trostruke krune prošle sezone, Dajana Ignjatović (24) sjajna rukometašica iz Doboja primljena je na Policijsku akademiju u Banjaluci, što znači do kraja sezone neće biti u mogućnosti da pomogne saigračicama u pohodu na nove titule.

Dajana je posljednjih sezona bila jedna od najvažnijih karika u igri Banjalučanki. Njenin dolaskom prije nekoliko sezona kao i još nekih igračica poput Božane Ćutković, te direktora Darka Savića krenuli su bolji dani za popularne “osice” koje danas slove za najbolju bh. ekipu. Borac je i ove sezone prvi favorit za naslov, ali do njega će morati pokušati doći bez nekadašnje igračice Doboja i Dubice. 

“Uspjela sam da upišem Policijsku akademiju što mi je bila velika želja i jedan od prvih izbora za profesiju. Mnogo sam truda uložila kako bih bila dio Policijske akademije i mnogo sam srećna. Trenutno se navikavam na ovakav način života i ne pada mi to teško. Ovdje je rad, red i disciplina ključna, ali i život sportiste je donekle sličan, pa nije mnogo velika razlika”, kaže Ignjatovićeva.

Zanimljivo da je krajem prošle godine i pomenuta Božana Ćutković upisala istu akademiju koju je na kraju uspješno završila. U finišu sezone priključila se ekipi i bila dio generacije koja je osvojila sve što se može osvojiti u domaćim takmičenjima. Dajana takođe vjeruje da bi se mogla vratiti među “osice”, ali da u ovom trenutku ne razmišlja o povratku na parkete.

“Za sada ne razmišljam o povratku na teren, ali ako se ikada poklope kockice nadam se da ću se vratiti u Borac. Jer to je moja druga porodica. Nedostaje mi ekipa, treninzi i utakmice. Pratim ih svaku utakmicu i navijam za njih svim srcem. Vjerujem u svoje “Osice “ i znam da će dati sve od sebe da ponove prošlu sezonu”, poručila je buduća policijaka sa trostrukom krunom iz prošle sezone.

Inače, kada je u pitanju njen Borac, Banjalučanke su u subotu u okviru devet kola Premijer lige kao gošće savaldale ekipu Ilidže. “Osice” su slavile sa uvjerljivih 35:21, uz devet pogodaka Božane Ćutković, a oam je dodala Sara Majkić. Vodeće Grude ostvarile su domaću pobjedu protiv Krivaje. Rezultati osmog kola: Grude – Krivaja 36:32, Ilidža – Borac 21:35, Leotar – Knežopoljka (igrano juče), Mira – Zrinjski 32:22, Izviđač – Jedinstvo 33:30. Poredak: Grude 15, Borac 14, Hadžići 13…

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije