Rukomet

Duvnjak zbog povrede propušta prvi krug

Duvnjak zbog povrede propušta prvi krug
Foto: N.N. | Duvnjak zbog povrede propušta prvi krug

SPLIT - Rukometaš hrvatske reprezentacije Domagoj Duvnjak pred kraj utakmice protiv Srbije sam je od sebe pao i primio se za list desne noge.

Suigrači su mu pomogli da napusti teren, a tokom subote obavljao je pretrage kako bi se ustanovila težina njegove povrede.
Iz Hrvatskog rukometnog saveza stiglo je i službeno saopštenje o Duvnjakovoj povredi.

Šef ljekarskog tima hrvatske rukometne reprezentacije dr. Krešimir Rotim obznanio je detalje o povredi najboljeg hrvatskog rukometaša Domagoja Duvnjaka.

- Nakon što smo u splitskoj bolnici odradili ultrazvuk i magnetsku rezonancu utvrđena je povreda i hematom na mišiću lista desne noge. Već smo započeli s fizikalnom rehabilitacijom, a nezahvalno je govoriti koliko će ona potrajati. O daljnjim koracima i tretmanu Domagoja Duvnjaka ćemo redovno izvještavati cjelokupnu javnost.

Selektor Lino Červar je nakon potvrde ljekara o povredi Domagoja Duvnjaka komentarisao novonastalu situaciju, a pozvao je i splitsku publiku da dođe podržati reprezentaciju Hrvatske protiv Islanda:

- “Domagoj Duvnjak definitivno otpada za prvi krug takmičenja. Mi idemo dalje, imamo ambicije da ostvarimo naše planove na svakoj utakmici. Odrediću igrača koji će zamijeniti Duvnjaka. Mi analiziramo i razmišljamo o narednom protivniku. Koristim priliku da još jednom zahvalim splitskoj publici i pozivam ih da dođu i na utakmicu protiv Islanda, da budu naš osmi igrač. U ovim trenutcima njihova pomoć nam je zaista najpotrebnija - navodi se saopštenju saveza.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije