Rukomet

Dvomeč Borca i Bakija u Banjaluci

Dvomeč Borca i Bakija u Banjaluci
Foto: Ilustracija | Dvomeč Borca i Bakija u Banjaluci

Rukometni klub Borac m:tel biće domaćin Bakiju u obje utakmice koje se igraju narednog mjeseca u okviru EHF Čelendž kupa.

"Utakmice su na programu 13. i 14. oktobra a jedna od tih termina je zauzet pa ćemo da pokušati da dobijemio taj termin ili da jedan meč odigramo dan ranije", kazao je danas Vladimir Branković dodavši da će zahvaljujući jednokratnoj pomoći od 100.000 KM od Vlade RS sezonu uspješno izmiriti dugovanja, plate i licenciranje igrača, pripreme za evropske mečeve....

Još jednom se osvrnuo na situaciju u srijedu kada su saopštili da prestaju sa trenažnim procesom jer kako su naveli nemaju ni gdje da treniraju ali ni da to finansiraju.

"Pomenuta situacija se nije desila preko noći već je sve kulminiralo sada kada moramo da putujemo u Čelinac da bi trenirali a to sve košta. Trećinu budžeta (za koji je rekao da je oko 700.000 KM) ide na otplatu dugova. Zbog toga nam je potrebna kvalitetna strategija sporta i sistemsko riješenje kroz Zakon o sportu", kazao je Branković i dodao da Banjaluci treba bar još jedna trenažna dvorana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije