Rukomet

Faruk Vražalić za "Nezavisne": Borac čekamo s velikim respektom

Faruk Vražalić za "Nezavisne": Borac čekamo s velikim respektom
Foto: N.N. | Faruk Vražalić za "Nezavisne": Borac čekamo s velikim respektom

Borac je ostvario veliki uspjeh i svaka mu čast na plasmanu u četvrtfinale Čelendž kupa. Ipak, mi smo favoriti i želimo osvojiti ovo takmičenje. Rekao je ovo za "Nezavisne" Faruk Vražalić, rukometni reprezentativac BiH i član ekipe CSM Bukurešti, narednog rivala banjalučkog Borca u Čelendž kupu.

Vražalić je u ljeto prošle godine pristupio jednoj od najboljih ekipa u Rumuniji. Sjajni desnokrilni rukometaš, koji je karijeru počeo u visočkoj Bosni, a zatim promijenio veliki broj inostranih klubova, ističe da će njegov tim krajnje ozbiljno shvatiti narednog rivala u evropskom takmičenju. Prvi susret igra se 23. ili 24. marta u Rumuniji, a revanš sedam dana kasnije u Banjaluci.

"Danas su u Evropi svi konkurentni. Gledamo sve više iznenađujućih rezultata i zbog toga ne smijete nikoga potcijeniti. Drago mi je da su se Banjalučani izdigli iz svih problema koje su imali i vratili na europsku scenu. Imaju mladu ekipu, kod koje će sigurno proraditi inat da se još više dokažu, a posebno to očekujem pred punim 'Borikom'. Dočekaćemo Borac sa velikim respektom", kaže Vražalić i dodaje:

"Mi imamo velike ambicije ove sezone, posebno u Evropi. Jedan od ciljeva će biti da pokušamo da osvojimo Čelendž kup. Stoga, protiv Borca ćemo ići, naravno, na pobjedu, kako na domaćem, tako i na terenu gostiju". Ekipa CSM Bukurešti trenutno zauzima drugo mjesto u rumunskom šampionatu, sa pet bodova zaostatka za vodećom Konstantom. U posljednja dva kola i dva derbija protiv Dinama i Steaue Bukurešti je upisao dva poraza.

"Nismo u željenoj formi. Možda je tako i bolje da smo u ovoj fazi u nekoj silaznoj putanji, a razlog su povrede i umor kod pojedinih igrača, mada se da pričati i o suđenju. Ipak, očekujem da se brzo vratimo na pobjednički kolosijek kako bismo u top formi dočekali finiš sezone, kako u plej-ofu za prvaka, tako i u Čelendž kupu. Na oba fronta ciljamo trofeje", ističe 28-godišnji Vražalić.

Naš sagovornik naglašava da je rukometni klub samo dio jedne velike porodice CSM Bukureštija, u koju spada još nekoliko sportskih kolektiva. Direktorica kluba je proslavljena atletičarka i nekadašnja olimpijska pobjednica Gabrijela Sabo.

"Radi se o jednom velikom sportskom društvu u kojem se još nalaze ragbi, košarka, odbojka… Sve je organizirano na visokom nivou, a velike zasluge pripadaju generalnoj direktorici Sabo", pojašnjava 28-godišnji bh. rukometaš.

Vražalić je za kraj poručio da prati Premijer ligu BiH i da mu je drago što se njegov prvi klub, Bosna iz Visokog, nalazi u vrhu tabele, kao i da jedva čeka nastavak kvalifikacija za Euro i dvomeč protiv Finske, koji su na programu u aprilu.

"Bolji smo od Finaca i tu očekujemo dvije pobjede. Onda ćemo ključni susret najvjerovatnije odigrati u Tuzli protiv Bjelorusije. Nadam se da možemo izboriti plasman na Evropsko prvenstvo", zaključio je reprezentativac BiH.    

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije