Rukomet

Francuzi pokazali Orlovima zašto su svjetski prvaci

Francuzi pokazali Orlovima zašto su svjetski prvaci
Foto: N.N. | Francuzi pokazali Orlovima zašto su svjetski prvaci

Rukometaši Srbije doživjeli su težak poraz od Francuske u drugom kolu Svjetskog prvenstva, rezultatom 32:21 (15:12).

"Orlovi" su poslije odličnog meča i remija sa Rusijom u prvom kolu, odigrali odlično prvo poluvrijeme protiv "Trikolora", ali više od toga nisu mogli.

Aktuelni svjetski šampioni su opravdali klasu i potvrdili silne titule osvojene prethodnih godina, počeli su da lome rivala krajem prvog, a dokusirili ga početkom drugog poluvremena.

Utakmica u "Mercedes benc areni" počela je sjajnom igrom Srbije koja je zahvaljujući odličnoj odbrani bila u konstantnom vođstvu u prvih desetak minuta.

Uprkos činjenici da je na golu Francuske briljirao Vensan Žerar – Ivan Mošić, Mijajlo Marsenić i Bogdan Radivojević su uspijevali da održe prednost.

Na drugoj strani "Trikolore" je predvodio Mihael Gigu koji je pretežno postizao golove iz sedmeraca, da bi se važan trenutak dogodio u 14. minutu.

Marsenić je bio sa loptom, snažno ga je udario Sedrik Sorendo, on se našao u sendviču trojice rivala i zaradio posjekotinu na glavi.

Selektor Nenad Peruničić ga je poslao u svlačionicu da mu ljekari saniraju povredu i tada je krenula ofanziva Francuske.

Orlovi su imali nekoliko "praznih" minuta, Žerar je nastavio da bude kao zid među stativama, dok na drugoj strani Vladimir Cupara (samo jedna intervencija za pola sata) nije mogao ništa da odbrani. (B92)

Svjetsko prvenstvo – drugo kolo: grupa A:

Rusija – Republika Koreja 34:27 (20:13)

Njemačka – Brazil 34:21 (15:8)

Srbija – Francuska 21:32 (12:15)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije