Rukomet

Ibrahim Haseljić za "Nezavisne": Borac, kao i mi, igra lijep i brz rukomet

Ibrahim Haseljić za "Nezavisne": Borac, kao i mi, igra lijep i brz rukomet
Foto: N.N. | Ibrahim Haseljić za "Nezavisne": Borac, kao i mi, igra lijep i brz rukomet

Imamo veliki respekt prema Borcu, rekao je ovo za "Nezavisne" iz Velenja rukometaš Gorenja i jedan od najboljih mladih rukometaša BiH Ibrahim Haseljić (22).

Žrijeb u Beču htio je da se u osmini finala EHF Evropa kupa sastanu ekipe Borac M:tela i Gorenja, koje će se u februaru boriti za plasman među osam najboljih u ovom evropskom takmičenju. Nakon što su iz Borčevog tabora naglasili da igraju protiv vrlo dobre, mlade i poletne ekipe, i iz slovenačkog tima stižu pohvale na račun Banjalučana. Jedna od uzdanica ekipe Gorenja i rukometni reprezentativac BiH, koji je od 2016. godine član tima iz Velenja, dobro je upoznat s kvalitetima aktuelnog bh. šampiona.

"Prije svega, izvukli smo dobru ekipu Borca, koja igra isto tako brz rukomet kao i mi. Pratim utakmice Premijer lige BiH i ekipa Borca sa trenerom Mirkom Mikićem na čelu igra lijep rukomet. Ove godine su dobili nekoliko pojačanja, koja su sigurno dobrodošla u njihovoj igri", ističe sjajno desno krilo Gorenja.

Kao prednost svog tima vidi to što Borac u ovom dvomeču neće moći računati na iskusnog golmana, Bojana Ljubišića, koji je, podsjetimo, u duelu sa Besom doživio tešku povredu, zbog koje će propustiti ostatak sezone.

"Mislim da nam je jedna od prednosti sigurno ta što neće biti Ljubišića, koji je jedan od glavnih igrača u ekipi Borca. Ovom prilikom mu želim što brži oporavak", naglasio je Haseljić, koji je ove godine takođe imao tešku povredu prednjih ukrštenih ligamenata, a dodao je:

"Mi smo mlada i perspektivna ekipa, puna energije. Naša najveća snaga je ta što smo ekipa koja non-stop trči, imamo široku klupu i u mogućnosti smo da držimo jak tempo tokom cijele utakmice."

Bh. rukometaš u potpunosti se oporavio od povrede, na teren se vratio prije nešto više od mjesec dana, a da se vraća u dobru formu, pokazao je na utakmici trećeg kola Evropa kupa s ekipom Koksa. Naime, u revanš susretu (32:27) mrežu finske ekipe tresao je četiri puta.

"Što se tiče moje povrede, to je, možemo reći, iza mene, vratio sam se na teren prije nekih mjesec dana i osjećam se super", kazao je Haseljić.

Inače, rukometnu reprezentaciju BiH naredne sedmice očekuje okupljanje za nastavak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. U januaru su pred "zmajevima" dvije utakmice s Estonijom.

"Cilj nam je sigurno da dobijemo obje utakmice s ekipom Estonije. Okupljamo se sutra i imamo dovoljno vremena da se dobro pripremimo za ovaj dvomeč u januaru", zaključio je bh. reprezentativac, koji je prve rukometne korake napravio u RK Gradačac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije