Rukomet

Mozzart postao partner RK Mladost: Povratak na stare staze slave

Mozzart postao partner RK Mladost: Povratak na stare staze slave
Foto: N.N. | Mozzart postao partner RK Mladost: Povratak na stare staze slave

Rukometni klub Mladost tradiciju sporta, po kojem je Banjaluka nadaleko poznata, gaji već 60 godina.

Za to vrijeme iznjedrili su brojne svjetski poznate rukometaše i trenere, među kojima su i dva osvajača olimpijskih medalja – Milorad Karalić (zlato na OI 1972.) i Irfan Smajlagić (srebro OI 1988. i zlato na OI 1996). U bivšoj Jugoslaviji su, sa različitim selekcijama, 15 puta bili prvaci BiH. Kompanija Mozzart će im pomoći da nastave tu uspješnu tradiciju.

"Od danas je sa nama velika i uspješna kompanija Mozzart. Upravo ovakav naš sponzor i prijatelji daje nam za pravo da budemo sigurni da smo na pravom putu. Uz njihovu pomoć i naš kvalitetan rad vjerujemo da ćemo doći do cilja, a taj cilj je dobro organizovan, samoodrživ i stabilan klub", kaže predsjednik Rukometnog kluba Mladost, Zoran Vukalo.

Ovaj klub trenutno nastupa u Prvoj ligi Republike Srpske, a protekle sezone zauzeli su treće mjesto. Jedan od najvećih ciljeva im je afirmacija mladih igrača. Upravo zbog toga su ojačali klub velikim brojem omladinaca koji se se od ove godine takmiče u republičkoj Omladinskoj ligi.

Nedavno su počeli da sarađuju i sa Školom rukometa Banja Luka u kojoj posvećeno rade sa mladim igračima. Sa 120 djece trenira 11 trenera, a posljednje dvije godine bili su regionalni prvaci u dvije kategorije. Osvojili su tri međunarodna turnira, a dva puta su bili šampioni Srpske u mini rukometu. Treniranje mladih rukometaša je, kažu u Mladosti, njihov zalog za budućnost. Upravo takav način razmišljanja o sportu podržavaju i u Mozzartu. "Zadovoljstvo mi je što mogu, u ime Mozzarta, istaknuti da ćemo u narednom periodu biti, prije svega, partner, a zatim i sponzor Rukometnog kluba Mladost jer smo prepoznali da se radi o perspektivnom klubu koji sa puno entuzijazma radi sa mladim talentima. Nadamo se da će uz našu podršku ostvariti dobre rezultate u narednom periodu", kaže rukovodilac Direkcije korporativnih poslova Mozzarta, Selma Salkanović.

Mozzart, kao društveno-  odgovorna kompanija, kontinuirano ulaže u razvoj sporta. Brojnim sportistima širom BiH do sada su pružili podršku kroz donacije i sponzorstva, a tu misiju će nastaviti i u budućnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije