Rukomet

Unčanin: Mogli smo i bolje

Unčanin: Mogli  smo i bolje
Foto: Jelena Đurđević | Unčanin: Mogli smo i bolje

Rukometaši banjalučkog Borac M:tela porazom su startovali na 49. međunarodnom TV turniru šampiona "Doboj 2017", ali trener Bojan Unčanin nije bio nezadovoljan.

Bolji od banjalučkog tima bio je ruski Sankt Peterburg, koji je u uzbudljivom meču slavio 28:26 (15:15).

"Sigurno da je zaslužena pobjeda protivnika. Odigrali smo veći dio utakmice dosta dobro, a mogli smo u nekim segmentima još bolje. Na kraju nismo izdržali, malo nam je nedostajalo, došli smo na turnir bez tri beka, čije se odsustvo osjetilo u ovom momentu i sigurno da nismo mogli da izdržimo ovakav ritam tokom cijele utakmice. Malo je nedostajalo da okrenemo rezultat u finišu u našu korist i pobijedimo, što bi bilo sigurno dobro zbog ove mlade ekipe. Ipak, nisam nezadovoljan ni ja, a ni momci, jer treba mnogo rada da se parira ovako ozbiljnim ekipama. Ostaje žal što nismo izvukli barem remi, ali lopta ili dvije su odlučile", kazao je Unčanin.

Dmitri Torgovanov, trener Sankt Petersburga, zadovoljan je pobjedom svog tima i samim turnirom.

"Cijenim balkansku školu, protiv koje volim da igram. Utakmica je bila teška. Malo smo promijenili igru u drugom poluvremenu kada smo počeli bolje da igramo, što nas je odvelo do pobjede. Drago mi je što učestvujem na ovom turniru i hvala Borcu na dobrom meču", rekao je Torgovanov.

Prvog dana turnira snage su odmjerili danski Kolding i dobojska Sloga 40:17 (21:11) te Vintertur i Tatran Prešov 28:23 (12:13). Sinoć su igrali Vintertur - Borac M:tel, Sloga - Pauk Eks i Sasja - Kolding. Danas igraju, 17.30: Pauk Eks - Sasja, 19.15: St. Peterburg - Vintertur, 21: Tatran P. - Borac M:tel.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije