Sportovi na vodi

Pratite nas na Google news

Doživotne nadoknade za crnogorske vaterpoliste

Doživotne nadoknade za crnogorske vaterpoliste
Foto: Vlada Crne Gore | Doživotne nadoknade za crnogorske vaterpoliste
Anadolija

Vlada Crne Gore je dodjelila po 15 hiljada evra premije reprezentativcima veterpolo reprezentacije te zemlje koji su osvojili bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj.

Vlada je na današnjoj sjednici izdvojila 202.500 evra iz budžetske rezerve za premije vaterpolistima.

"Crna Gora je postala vodeća država u regionu kada su u pitanju novčane nagrade za naše sportiste. Novina je da se prvi put premije isplaćuju direktno sportistima. Naši vaterpolisti su ovim rezultatom stekli status sportiste sa vrhunskim reprezentativnim rezultatom i sa navršenih 35 godina dobijaće doživotnu mjesečnu naknadu", naveli su iz Vlade.

Ističe se da tim primjerom Vlada i Ministarstvo sporta i mladih daju podsticaj crnogorskim sportistima da nastave u kontinuitetu da promovišu crnogorski sport širom Evrope i svijeta na najbolji mogući način.

Nagrađeni reprezentativci su Dejan Lazović, Draško Brguljan, Đuro Radović, Marko Petković, Uroš Čučković, Dimitrije Obradović, Stefan Vidović, Bogdan Đurđić, Aleksandar Ivović, Vladan Spaić, Dragan Drašković, Stefan Pješivac, Petar Tešanović kao i selektor Vladimir Gojković.

 

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije