Sportovi na vodi

Dvanaestogodišnjak Ismail Barlov isplivao normu za Pariz (FOTO)

Dvanaestogodišnjak Ismail Barlov isplivao normu za Pariz (FOTO)
Foto: Ustupljena fotografija | Dvanaestogodišnjak Ismail Barlov isplivao normu za Pariz

Ismail Barlov, sa svega 12 godina, postao je prvi sportista iz Bosne i Hercegovine sa isplivanom A normom za Paraolimpijske igre u Parizu naredne godine.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine i član Plivačkog kluba SPID iz Sarajeva u subotu je u Limožu na takmičenju Svjetske paraplivačke serije isplivao do srebrne medalje i rezultata vrijednog vize za Pariz u disciplini 50 metara prsno.

 Uspjeh je upotpunio i A normom u istoj disciplini za nastup na Svjetskom prvenstvu koje će biti održano u avgustu ove godine u Mančesteru.

 Dan ranije na mitingu Svjetske paraplivačke serije u Limožu Ismail Barlov je isplivao i A normu za Svjetsko prvenstvo u Mančesteru u disciplini 150 metara miks.

 „U Limožu je ispisana nova stranica istorije bh. sporta. Bosna i Hercegovine ima prvog sportistu sa A normom za Paraolimpijske igre u Parizu. Godine truda, odricanja i rada dobile su u subotu u Limožu svoj pečat. Teško je opisati emocije i sreću u ovim trenucima. Čestitam Ismailu Barlovu na vrhunskom rezultatu, ali i svim trenerima koji su ugradili dio sebe u njegovu još uvijek kratku, ali sasvim sigurno blistavu karijeru. Zasluge pripadaju kolegama i kolegicama trenerima Plivačkog kluba SPID, Ildi Kukuruzović, Adiru Malićbegoviću, Đeneti Boji, Tariku Kurtanoviću, Azri Rebronji, Amri Arapović... Idemo dalje. Ponosni smo“, rekao je Amel Kapo, selektor paraplivačke reprezentacije Bosne i Hercegovine i šef stručnog štaba Plivačkog kluba SPID Sarajevo.

Na mitingu u Limožu još jedan odličan nastup imao je i bh. reprezentativac Ismail Zulfić koji je u seniorskom A finalu zauzeo osmom mjesto u disciplini 50 leđa, dok je u konkurenciji juniora bio trećeplasirani.

 Ismail Zulfić je tako potvrdio dobru formu sa mitinga Svjetske serije održanog prošlog mjeseca u Italiji, gdje je osvojio prvu istorijsku medalju za Bosnu i Hercegovinu na ovom takmičenju, okitivši se tada bronzom.

 Takmičenje u Limožu završava se u nedjelju (28. maja) kada će Ismail Zulfić nastupiti u disciplini 50 metara delfin.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije