Sportovi na vodi

Lana Pudar zaštitno lice Hifa Petrola

Lana Pudar zaštitno lice Hifa Petrola
Foto: Ilustracija | Lana Pudar zaštitno lice Hifa Petrola

Hifa Petrol, najuspješnija naftna kompanija u BiH predstavila je svoje novo zaštitno lice, perspektivnu plivačicu Lanu Pudar.

Tom prilikom u Sarajevu je potpisan četvorogodišnji ugovor sa uspješnom, mladom plivačicom, vlasnicom tri državna rekorda BiH. Talentovana članica Klub vodenih sportova Orka iz Mostara pridružila se timu zaštitnih lica kompanije Hifa Petrol koji čine još Amel Tuka, Mesud Pezer, Darko Savić i Nedžmin Ambešković koji se sa porodicom vratio iz Švedske da bi uz podršku Hifa Petrola nastavio karijeru u BiH. U prethodnim godinama, zaštitna lica kompanije bili su i Damir Džumhur i Sanjin Pehlivanović.

"Hifa Petrol svojim primjerom želi skrenuti pažnju javnosti na važnost sporta kao i podrške potrebne sportistima kako bi se mogli posvetiti treninzima i bezbrižno raditi, a ne biti opterećeni iznalaženjem sredstava i boljih uslova za ostvarivanje rezultata. Lana je svojim dosadašnjim rezultatima dokazala da se rad, trud i odricanje uvijek isplate. Iako veoma mlada, iza sebe već ima respektabilne rezultate i sigurni smo da će ostvariti blistavu sportsku karijeru. Mi u Hifa Petrolu smatramo da je pored postignutih značajnih poslovnih rezultata veoma važna i društvena odgovornost te doprinos zajednici. Za zaštitna lica naše kompanije biramo vrhunske sportiste, jer su upravo oni najbolji ambasadori naše zemlje. Radujemo se saradnji sa Lanom i želimo joj uspjeh u budućim takmičenjima", izjavio je Muhamed Vrabac, direktor kompanije Hifa Petrol.

Lana Pudar je nedavno na plivačkom mitingu "Mladost 2020" u Zagrebu u disciplini leptir oborila rekord mitinga star 11 godina i seniorski rekord BiH. Na 20. jubilarnom Izboru najboljeg sportiste BiH u organizaciji "Nezavisnih novina" i BHRT je proglašena za najperspektivniju sportistkinju u 2020. godini.

"Veoma sam sretna na podršci koju sam dobila od kompanije Hifa Petrol. Zaista se nadam da ću svojim rezultatima opravdati ovu podršku i čast mi je što ću ih predstavljati u budućnosti", rekla je Lana.

Kampanja "Najbolji sa najboljim" koju je Hifa Petrol pokrenula još 2015. godine usmjerena je na zadržavanje talenata unutar BiH, te na promociju mladih i perspektivnih sportista. Cilj kampanje je da pokaže da je uspjeh moguć u BiH, a najbolji dokaz za to su zaštitna lica kompanije Hifa Petrol.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije