Sportovi na vodi

Mađari, Rusi i Španci u Banjaluci

Mađari, Rusi i Španci u Banjaluci
Foto: Ilustracija | Mađari, Rusi i Španci u Banjaluci

Mađarska OSC Budimpešta, ruski Sintez Kazan, španska CN Terasa i Portugaleze biće rivali Vaterpolo kluba Banjaluka na pretkvalifikacionom turniru za Ligu šampiona.

Utakmice koje će odrediti ko će se iz Grupe A plasirati u narednu fazu kvalifikacija za elitno takmičenje biće odigrane na turniru u Banjaluci od 15. do 19. septembra.

"Četiri dana trajaće turnir i svaki tim igraće po jednu utakmicu dnevno", kaže Slobodan Grahovac, predsjednik i trener VK Banjaluka.

Bh. šampion ne gaji iluzije i svjestan je da im u goste stižu neke od najkvalitetnijih evropskih vaterpolo ekipa.

"Iako nam je žrijeb donio veoma jake rivale, zadovoljni smo. Svjesni smo koliko su Mađa-ri, Rusi i Španci ispred nas. Jedino su prvaci Portugala amateri kao i mi pa zbog toga očekujemo nezivjesnu utakmicu", kaže Grahovac i dodaje:

"Iskoristićemo ovu priliku kada prvi put jedan bh. klub igra pretkvalifikacije za Ligu šampiona za promociju vaterpola na ovim prostorima i pokušati da pojačamo interes za naš sport. Mislim da je ovo odlična osnova za dalji razvoj i popularizaciju vaterpola u BiH pa i da u skorije vrijeme skočimo za koji rang više".

Osim turnira u Banjaluci, biće odigrana još dva pretkvalifikaciona takmičenja u Strazburu i Tel Avivu, a dalje prolaze po dvije najbolje ekipe iz svake grupe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije