Tenis

Čilić: Vjerujem da mogu odigrati sjajno protiv Đokovića

Čilić: Vjerujem da mogu odigrati sjajno protiv Đokovića
Foto: Tanjug/AP | Čilić: Vjerujem da mogu odigrati sjajno protiv Đokovića

Srbijanska teniska reprezentacija juče je izborila nastup u polufinalu Dejvis Kupa gdje će snage odmjeriti sa Hrvatskom.

"Ponosni smo što smo ušli u polufinale i očekuje nas zasigurno teška borba sa Srbijom. Oni su izuzetno kvalitetna momčad koja uz Novaka ima još tri, četiri sjajna igrača koji su uvijek neugodni tako da nas čeka teška borba, ali dat ćemo sve od sebe i vjerujemo u pozitivan ishod u tom dvoboju", rekao je u najavi velikog spektakla najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić.

Hrvatska je i u četvrtfinalu bila "autsajder". Trebala im je pobjeda u singlu, potajno su se nadali Čilić može dobiti Janika Sinera koji igra u nevjerovatnoj formi, a pobjedu su dočekali u meču ranije kada je Borna Gojo iznenadio 27. igrača svijeta Lorenca Sonega.

Bio je i Marin tek servis-gem od pobjede nad fantastičnim Sinerom koji je u konačnici ipak pokazao zašto je u TOP 10 s tek 20 godina na leđima. Ipak, pobjedu Hrvatskj su donijeli Mate Pavić i Nikola Mektić još jednom briljantnom predstavom.

"Predstave u Torinu drastično su nam digli samopouzdanje kao i samo atmosferu u momčadi. Gojo je pokazao da je fenomenalan igrač za Davis Cup i nadam se da će te pobjede pretočiti u uspon na ATP Touru. S druge strane, Mate i Nikola su uvijek spremni odigrati odličan meč, pogotovo u cijeloj ovoj sezoni", nahvalio je Čilić kolege iz reprezentacije pa se okrenuo svojoj predstavi protiv Talijana, ali i onome što očekuje u jubilarnom 20. meču protiv Novaka Đokovića:

"Odigrao sam sjajan meč sa Sinnerom. Bilo je tu par stvari koje nisu funkcionirale, ali vjerujem da ih mogu popraviti i odigrati još jedan sjajan meč protiv Novaka."

"U Torinu su nas nevjerojatno podržali. Imali smo malobrojnu, ali ogromnu podršku od naših navijača koja nas je nosila do pobjede protiv Talijana na njihovom terenu. Sada smo malo dalje, ali čuli smo da će i ovdje doći nešto naših navijača i sigurno da će nam to biti još veći gušt i veća motivacija da odigramo što bolje protiv Srbije."

(24sata)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije