Tenis

Dejvis kup tim u Kiseljaku

Dejvis kup tim u Kiseljaku
Foto: N.N. | Dejvis kup tim u Kiseljaku

Revijalni teniski turnir "Kiseljak open 2020", na kojem će među ostalim učestvovati i igrači Dejvis kup reprezentacije BiH Damir Džumhur, Mirza Bašić i Tomislav Brkić, održaće se od 29. jula do 2. avgusta na terenima Teniskog kluba Elliptic na Gromiljaku.

Nakon 20 godina kontinuiranog održavanja turnira "Kiseljak open", od kojih zadnjih 10 godina pod patronatom ITF, zbog globalne borbe protiv pandemije virusa korona, TK Elliptic bio je primoran otkazati ITF Futures turnir koji se boduje za ATP ljestvicu i koji je prošle godine dosegao nagradni fond vrijednosti 25.000 dolara.

Kako ističu iz ovog kluba, ne želeći se prepustiti opštoj apatiji odlučili su djelovati i za dobrobit članova kluba, ali i cijele bh. teniske zajednice organizacijom revijalnog turnira i tako se pridružiti globalnim naporima održavanja ovog sporta na životu.

"Trenutno se širom svijeta u nedostatku službenih takmičenja pokušavaju održati revijalni turniri. S istim ciljem i motivacijom i mi želimo dati svoj doprinos normalizaciji opšteg stanja i širenju pozitivnije energije", navode iz ovog kluba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije