Tenis

Đoković: Pokušaću da osvojim i kalendarski slem

Đoković: Pokušaću da osvojim i kalendarski slem
Foto: Tanjug/AP | Đoković: Pokušaću da osvojim i kalendarski slem

Srpski teniser Novak Đoković je u velikom finalu Vimbldona bio bolji od Italijana Matea Beretinija 6:7, 6:4, 6:4, 6:3. Sad mu slijedi još US open, a kako su ove godine i Olimpijske igre Đoković može da postane prvi teniser koji je ostvario Zlatni slem i da je uz četiri turnira došao i do zlata.

"Nadam se da će se to dogoditi. Pokušaću, u odličnoj sam formi. Igram dobro, najbolji tenis na Grend slemovima. To su najveći prioriteti u ovoj fazi moje karijere". istakao je Đoković.

On je čestitao svom rivalu u finalu.

"Mateo, igrao si fantastičan turnir. Finale je bilo zaista teško. Siguran sam da je velika karijera ispred tebe. Ovo je samo početak. Igra odlično, snažno, ima pravi čekić. I u Parizu i danas sam to osjetio. Pobijediti na Vimbldonu je uvijek najveći san. To sam rekao mnogo puta. Ponavljam stalno. Ovo je zadovoljstvo, uživati u nečem ovakvom. Kada sam imao sedam godina pravio sam ovaj trofej kod kuće, a danas stojim sa šestim Vimbldonom", ponosan je Đoković, prenosi srpskainfo.

Izjednačio se sa Federerom i Nadalom u broju Grend slem titula.

"Niko od nas trojice neće da stane. Moram da im odam veliko priznanje, oni su legende, dva najvažnija igrača sa kojima sam se susreo i razlog zašto sam ja danas ono što jesam. Pomogli su mi i ukazali šta moram da radim. Gubio sam tri, četiri godine od njih dvojice i onda se nešto promijenilo 2010, 2011. i prethodnih 10 godina je onda bilo nevjerovatno", dodao je Đoković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije