Tenis

Đoković: Pritisak je privilegija

Đoković: Pritisak je privilegija
Foto: Tanjug/AP | Đoković: Pritisak je privilegija

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković svjestan je pritiska koji se nameće pričama oko osvajanja Zlatnog slema, ali ističe da je naučio da se nosi sa tim i da to ne utiče na njegove igre.

Novak se u sredu plasirao u četvrtfinale Olimpijskih igara i korak je bliži osvajanju zlatne medalje u Tokiju.

Ukoliko u tome uspije, nedostajaće mu još samo trofej na US openu kako bi se domogao Zlatnog slema (osvajanja sva četiri Grend slema i Olimpijskih igara u jednoj godini) i ponovio dostignuće legendarne Njemice Štefi Graf iz 1988. godine.

"Pritisak je privilegija", poručio je Đoković na pitanje o tome kako se nosi sa visokim očekivanjima.

"Bez pritiska, nema profesionalnog sporta. Ukoliko želiš da budeš na vrhu, moraš da naučiš kako da se nosiš sa pritiskom i svim tim očekivanjima na terenu i van njega. Naravno da sam svestan svega toga, ne mogu da ne čujem i ne vidim, ali naučio sam kako da iznesem to. Stvorio sam mehanizam koji mi pomaže da me takve stvari ne sputavaju. Imam dovoljno iskustva da bih znao kako da izađem na teren i odigram svoj najbolji tenis", dodao je srpski igrač.

Novaka u borbi za polufinale Igara čeka japanski teniser Kei Nišikori. Meč je na programu u četvrtak oko 9.30 časova po našem vremenu.

(sportklub)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije