Tenis

Đoković od ponora do osmine finala na US Openu

Đoković od ponora do osmine finala na US Openu
Foto: Tanjug/AP | Đoković od ponora do osmine finala

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u osminu finala na US Openu.

On je u trećem kolu savladao Keija Nišikorija rezultatom 3:1 (6:7, 6:3, 6:3, 6:2)

Meč je još jednom pokazao da se Đoković bolje snalazi kada se igra na tri dobijena seta, umjesto na dva kao što je bio slučaj na Olimpijskim igrama, prenosi B92.

Svjetski broj jedan je već u prvom servis gemu Nišikorija imao dvije prilike za brejk koje nije iskoristio, što mu se obilo o glavu već u narednom gemu kada je Japanac svoju šansu iskoristio.

Đoković uspijeva da se vrati kada je u osmom gemu seta oduzeo servis Nišikoriju, a set je otišao u taj-brejk u kom je bolji bio Japanac.

Tokom prvog seta Đoković je napravio čak 20 grešaka.

Turbulentan je bio i drugi set u koji je srpski as ušao sa zaostatkom. Napravio je Đoković brejk već u trećem gemu, ali je odmah nakon toga "preživio" čak pet brejk lopti za Nišikorija, a u servis gemu nakon toga još dvije.

Postavlja se pitanje u kom pravcu bi meč otišao da je Japanac bio bolji u realizaciji brejk lopti.

Ovako, Đoković je održao brejk prednosti sa početka seta i stigao do izjednačenja.

Prodisao je od tada naš teniser, a u trećem setu ponovo stiže do brejka prvi. Činilo se da će biti prepisan scenario iz drugog seta, što se u neku ruku i desilo ako pogledamo rezultatski.

Ali prije toga je Nišikori najprije vratio brejk. Međutim, Đoković je sačuvao prisebnost i već u narednom gemu vratio istom mjerom, a potom ne samo potvrdio brejk nego i osvojio treći set.

Činilo se da je to uzdrmalo Nišikorija čija igra se, uprkos solidnom startu četvrtog seta, u istom raspala. To je rezultiralo vremenski najkraćim setom koji je Đoković rešio u svoju korist.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije