Tenis

Đoković u polufinalu Mastersa u Parizu

Đoković u polufinalu Mastersa u Parizu
Foto: Tanjug/AP Photo/Luca Bruno | Đoković u polufinalu Mastersa u Parizu

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković pobijedio je Rusa Andreja Rubljova sa 2:0 (6:3, 6:4) i tako sačuvao maksimalan učinak u "zelenoj" grupi na završnom Mastersu u Torinu.

Ovo je bio prvi međusobni susret Đokovića i petog tenisera svijeta, a Novak ga je u potpunosti nadigrao i osim prvog gema na meču sve je kod srpskog tenisera funkcionisalo savršeno.

Novak je ovom pobjedom gotovo sigurno osigurao plasman u polufinale i samo ga matematika dijeli od toga da i zvanično osigura prolaz dalje.

Prolaz mu je olakšan i time što se Stefanos Cicipas povukao sa turnira, pa će umjesto njega uskočiti Britanac Kameron Nori sa kojim će Đoković igrati u petak u posljednjem meču grupne faze.

Novak je na startu meča pretrpio brejk, ali je samo tada Rubljov uspio da nadigra Đokovića. Već u narednom gemu je vratio brejk, a kasnije bio sigurniji na svoj servis.

Čekao je Novak priliku za brejk, jednu je propustio u četvrtom gemu, ali je u osmom stigao do nove i došao do vođstva od 5:3, pa je u narednom gemu odmah i servisima osigurao vođstvo od 1:0 u setovima.

U drugom je Đoković bio još ubjedljiviji. Nije protivniku dopustio nijednu brejk šansu, dok je dva puta oduzeo Rusu servis i na kraju dobio drugi set sa 6:2.

(Telegraf.rs)

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije