Tenis

Hrvat očitao lekciju: Nacionalna sramota je to što ste priredili Novaku

Hrvat očitao lekciju: Nacionalna sramota je to što ste priredili Novaku
Foto: Tanjug/AP | Hrvat očitao lekciju kritičarima: Nacionalna sramota je to što ste priredili Novaku

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković na udaru je brojnih kritika, pa čak i pojedinih medija iz Hrvatske, poslije otkazivanja njegovog "Adrija Tura" zbog virusa korona, a nakon što je Grigor Dimitrov potvrdio da je pozitivan, kao i sam Đoković.

Sve se rasplamsalo u Zadru gdje je turnir otkazan neposredno pred finale zbog širenja virusa korona.

Međutim, nisu svi u Hrvatskoj udarili po Novaku koji je nebrojeno puta rekao kako želi da organizacijom "Adrija Tura" želi da pomogne ovoj zemlji, ali i cijelom regionu.

Statusom na Facebooku, Osiječanin Mateo Strugačevac očitao je lekciju svima koji su "osuli paljbu" po čovjeku kojeg su u Hrvatskoj do juče nazivali "velikim prijateljem države", a potom od njega napravili negativca.

Ovaj momak je, pa vjerovatno kao niko prije njega, stao je u odbranu Novaka Đokovića, a sve je potkrijepio sa nekoliko činjenica koje zaista govore u prilog tome da je Nole samo htio da pomogne.

Akcenat je stavio na Đokovićeve nebrojene donacije, prije svega Hrvatskoj, a potom i širom svijeta.

Status je doslovno zapalio "Facebook", a mi ga prenosimo u cjelosti:

"Ovaj čovjek, koji je trenutno na vjetrometini naših kvazi medija, potrčaka i ljudi koji žive od objavljivanja obmana i laži, u posljednjih 6 godina donirao je vise od 2 milijuna eura samo sto se elementarnih nepogoda na našim prostorima tiče, izuzevši izgradnju nebrojenih škola, vrtića, sportskih objekata i dr.

Prije 6 godina Hrvatsku, Srbiju & BiH pogodile su nevidjene poplave na ovim prostorima. Donirao je ukupan nagradni fond koji je dobio osvajanjem ATP turnira u Rimu. Bilo je riječ o 600 tisuća dolara! Dio novca otišao je i u RH sto se sanacije poplava tiče.

Ove godine, kada je Covid pogodio cijeli svijet, svojoj Srbiji donirao je milijun eura za kupnju respiratora, a istovremeno, za razliku od naših političara, donirao je odredjenu svotu novca i za sanaciju ruševina u Zagrebu, pogođenom potresom!

P.S., čisto spomena radi, nasa kompletna repka, inače viceprvaci svijeta, skupila je jedva 3 milijuna kuna - kolektivno! Za svoju domovinu, ne tudju!

Usporedno spomenutom, donaciju je izvršio i Italiji, zemlji koja je prije nekoliko mjeseci pretrpila najviše. Navodno, neslužbeno, radi se o 300+ tisuća eura. Turnir u Zadru organiziran je kako bi se podigao na noge naš turizam, ne da bi financijski prosperirali sudionici, a još manje Djokovic koji je u svojoj karijeri zaradio otprilike 500 milijuna dolara.

Rezultiralo je na način da ga se nekoliko dana uzastopno provlači kroz sve moguće medije kao državnog neprijatelja broj 1! Bravo, Lijepa naša!

Ali, pored svega, ostaje aktualna činjenica da je isti Novak u svijetu storostruko vise cijenjen od naseg vlastitog premijera, gdje god se pojavio, a kamoli od preostalih političara ili predstavnika medija! Sve sto ste priredili ovom čovjeku zadnjih dana nevidjena je nacionalna sramota! Spomena radi, njegova majka je Hrvatica, rodom iz Vinkovaca! Ako je već njegova nacionalnost problem".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije