Tenis

Jedna osoba pozitivna u "US Open balonu"

Jedna osoba pozitivna u "US Open balonu"
Foto: Wikimedia/arhiva | Jedna osoba pozitivna u "US Open balonu"
Fena

Jedna osoba, a ne radi se o teniserki ili teniseru, bila je pozitivna na testiranju na kovid-19 u kontolisanom "US Open balonu", objavili su danas iz Američkog teniskog saveza (USTA).

U Njujorku, na terenima USTA Nacionalnog centra Bili Džin King, tokom sljedeće četiri sedmice biće odigrana dva turnira, Western & Southern Open (22. - 28. avgusta) i US Open (31. avgust - 13. septembar).

Uoči tih turnira svi koji imaju veze sa turnirima će biti testirani, a testiranja su započela prošlog četvrtka. Provedeno je 1400 testova i samo je jedan bio pozitivan.

Iz USTA su saopštili da je pozitivna osoba bez ikakvih simptoma te da će najmanje sljedećih deset dana provesti u izolaciji. Pokrenut je i protokol pronalaženja kontakata zaražene osobe kako bi se utvrdilo da li još netko morati u izolaciju.

Svi koji će se takmičiti na jednom ili oba turnira moraju biti testirani prije dolaska u Sjedinjene Američke Države, a testove će ponavljati jednom do dva puta sedmično. Svaki dan će se svakom teniseru i teniserki mjeriti tjelesna temperatura, prenosi Hina.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije