Tenis

Pratite nas na Google news

Legendarni teniser: Đoković ima mnogo toga da počisti

Legendarni teniser: Đoković ima mnogo toga da počisti
Foto: Tanjug/AP | Legendarni teniser: Đoković ima mnogo toga da počisti
N.N.

Bivši australijski teniser Tod Vudbridž smatra da Novak Đoković nije ostavio dobar primjer javnosti svojim posljednjim potezima.

On je govorio i o aktuelnoj situaciji u Savjetu igrača, na čijem je čelu upravo najbolji srpski teniser.

"Ima mnogo toga da počisti, on je predsjednik Savjeta igrača ATP-a. Mnogi svjetski mediji su ga napali zbog načina na koji je organizovao turnir. Bila je očajna ova nedjelja za naš sport", rekao je Vudbridž i dodao:

"Očigledno sa Novakom i njegovom ženom koji su testirani pozitivno, zajedno sa Dimitrovim, Ivaniševićem, Ćorićem i velikim brojem članova njihovog tima. On je lider igrača i nije postavio dobar primjer. On će morati da uradi mnogo toga kako bi se vratio nazad. Veliki broj igrača je tražio da Đoković podnese ostavku, vidjećemo šta će se desiti", rekao je.

Vudbridž je govorio i o US openu koji je planiran za 31. avgust.

"Nije primio odluku US Opena koji je hteo da pokrene turnir, postavljena je velika barijera kod povratka tenisa. U Americi ima tri nedjelje turnira, a onda odmah počinje sezona šljake. Guverner Njujorka Andrju Kumo je rekao da ta država veoma loše podnosi pandemiju, te da će svako morati u karantin. Šta to znači za tenisere koji dolaze iz inostranstva? Evropska unija je diskutovala o tome da ne pušta nikog iz Amerike. Ako si Evropljanin koji ide na US Open, ne znamo da li ćeš ići u karantin, a potom se vratiti na vrijeme za Rolan Garos", zaključio je Vudbridž.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije