Tenis

Pao Čilić, Novak protiv najboljeg dubla svijeta za finale Dejvis kupa

Pao Čilić, Novak protiv najboljeg dubla svijeta za finale Dejvis kupa
Foto: Tanjug/AP | Pao Čilić, Novak protiv najboljeg dubla svijeta za finale Dejvis kupa

Novak Đoković je očekivano donio Srbiji izjednačenje protiv Hrvatske u polufinalu Dejvis kupa savladavši Marina Čilića 6:4, 6:2, ali će imati još jedan zadatak, i to mnogo teži.

Ukoliko naša selekcija misli o borbi za "salataru", Nole i njegov dubl partner će morati da savladaju najbolji par na svijetu - Nikolu Mektića i Mata Pavića.

Sve je definitivno na Novaku. Ovaj turnir Srbija gleda isključivo u Đokoviću, jer njegove kolege iz reprezentacije nisu ispunile očekivanja u dosadašnjem dijelu takmičenja.

Nakon što je Dušan Lajović poražen poslije preokreta od Borne Goja, prvom reketu svijeta nije ostalo ništa drugo osim da našpanuje rekvizit, pritegne vezice i krene prvo u singl, a onda i u dubl meč.

Prvi zadatak mu je bio da savlada Marina Čilića koji je davao otpor i dobro se držao, sve do završnice prvog seta kada je stiglo do brejka i potvrde od strane Novaka.

Bilo je vrlo bitno da se Đoković što manje zadrži na terenu, jer ga poslije tog meča očekuje još teži zadatak, pa je svaka kapljica znoja dragocjena.

I sam Čilić je shvatio da neće dugo moći da odolijeva najboljem teniseru svijeta, ali je spasao četiri brejk lopte na samom startu drugog seta.

Ipak, u podsvijesti mu je bilo da neće moći da prati ritam čovjeka koji još jednom mora da vadi Srbiju iz problema, pa je brejk uslijedio u trećem, a zatim i u petom gemu za siguran hod ka pobjedi.

Manje zadržavanje je uslijedilo u šestom gemu, ali sve je to izašlo na pravi put i ostala je još samo jedna stepenica, ali žestoko visoka.

Đoković i Nikola Ćaćić su najavljeni protiv Mektića i Pavića, najboljeg dubla svijeta, ali ćemo vidjeti da li će doći do izmjene ili su to snage koje će pokušati da preokrenu situaciju i pošalju Srbiju u finale Dejvis kupa, prenosi Telegraf.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije