Tenis

Skandal na turniru u Bogoti: Šarma žrtva velike greške sudije

Skandal na turniru u Bogoti: Šarma žrtva velike greške sudije
Foto: N.N. | Skandal na turniru u Bogoti: Šarma žrtva velike greške sudije

Previd sudije i skandal kakav sigurno nije viđen mnogo puta u istoriji tenisa dogodio se na najvišem nivou - na turniru u Bogoti.

Australijanka Astra Šarma, trenutno 134. teniserka svijeta, ima sve razloge da bude ogorčena, pošto joj je oduzet gem pri rezultatu 1:1 u trećem setu meča sa Đulijom Gato-Montikone iz Italije.

Na kraju je Italijanka slavila 4:6, 7:5, 6:1, ali zaista bi malo ko mogao da ostane stabilan poslije toga što se desilo.

Pri rezultatu 1:1 u trećem setu, Gato-Montikone je servirala i bilo je 0-30. Luis David Armenta Kastro, sudija na tom meču, u trećem poenu gema sišao je da provjeri da li je lopta Italijanke završila u autu. To je i potvrdio, ali umjesto da proglasi rezultat 0-40, on je obrnuo situaciju i rekao da je trenutni rezultat 30-15 za Gato-Montikone.

Poslije toga je Šarma izgubila jedan poen, da bi osvojila sljedeći i ispravno pretpostavila da je napravila brejk. Međutim, sudija se oglasio: 40-30.

"Ne, to nije u redu. To uopšte nije u redu. Mislim da su se i igračice zbunile. Ovo je baš neobično", rekao je komentator na TV-u.

Neobično je blaga riječ, a Gato-Motikone je uzela sljedeći poen, a sudeći po sudiji Armenti Kastru, i gem. Šarma nije uspjela da dobije raspravu sa sudijom, a poslije se i preispitivala da nije pogriješila.

Ipak, 25-godišnja Australijanka bila je toliko potresena da je izgubila i naredna četiri gema. Poslije je Šarma otkrila da joj je rečeno da odustane od rasprave uprkos očiglednoj grešci sudije.

"To je bilo sramno. Rečeno mi je da on nije siguran u rezultat, ali pošto nisam mogla da mu kažem kako sam osvojila te poene, nisam mogla da odlažem meč svađajući se s njime", napisala je Šarma.

Ono što je Australijanku posebno iznerviralo jeste reakcija supervizora turnira.

"WTA supervizor rekao mi je da bi trebalo da naučim lekciju i da se u budućnosti koncentrišem više na rezultat umjesto na tenis", dodala je Šarma.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije