Tenis

Ðoković igra na Lejver kupu u Londonu

Ðoković igra na Lejver kupu u Londonu
Foto: Tanjug/AP/Arhiva | Ðoković igra na Lejver kupu u Londonu

​Najbolji srpski teniser Novak Ðoković potvrdio je danas da će učestvovati na Lejver kupu koji se ove godine se održava u londonskoj O2 areni od 23. do 25. septembra.

Srpski teniser priključiće se Rodžeru Federeru, Rafaelu Nadalu i Endiju Mariju u Timu Evrope, pa će tako velika četvorka svjetskog tenisa ponovo biti na okupu.

"Uzbuđen sam zbog povratka u Tim Evrope. Ovo je jedino takmičenje u kojem igrate kao tim sa momcima protiv kojih se uglavnom takmičite. Igrati sa Rafom, Rodžerom i Endijem, tri moja najveća rivala, biće stvarno jedinstven trenutak u istoriji našeg sporta", izjavio je Ðoković.

Kapiten Tima Evrope, legendarni teniser Bjern Borg, izjavio je da njegov tim ima velike šanse da trijumfuje.

"Nisam mogao ni da zamislim da imam četiri ikone našeg sporta u jednom timu. Znam da oni shvataju važnost ovog trenutka i da će biti spremni. Svake godine naš cilj je da pobijedimo. Sa njima... Sviđaju mi se naše šanse", istakao je Borg.

Lejver kup je takmičenje koje je pokrenuo Švajcarac Rodžer Federer sa svojim menadžerskim timom, a ime nosi po legendarnom australijskom teniseru Rodu Lejveru.

Tim Evrope nikada nije izgubio na Lejver kupu, slavivši u Pragu 2017, Čikagu 2018, Ženevi 2019. i Bostonu 2021. godine.

Novak Ðoković se posljednji put na Lejver kupu takmičio 2018. godine u Čikagu.

Kada je riječ o timu svijeta, kapiten Džon Mekinro za sada može da računa na Kanađanina Feliksa Ože-Alijasima, Amerikanca Tejlora Frica i Argentinca Dijega Švarcmana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije