Ferštl u Kicbilu prekinuo post

Njemački skijaš Jozef Ferštl slavio je u superveleslalomu održanom u austrijskom Kicbilu u okviru Svjetskog kupa.

Prva pobjeda Fenir u Svjetskom kupu

Austrijska skijašica Štefani Fenir pobijedila je u spustu, koji se u okviru Svjetskog kupa vozio u Garmiš-Partenkirhenu.

Švedske skijašice spasile život muškarcu

Švedske skijašice Lisa Hornblad (22), Lin Ivarson (23) i Helena Rapaport (24), koje su u petak nastupile na treningu spusta u njemačkom Garmiš-Partenkirhenu, spasile su život ...

Lindzi Von se u suzama oprostila od Italije

Legendarna alpska skijašica Lindzi Von imala je veoma emotivan oproštaj od Kortine D'Ampeco, pretposljednjeg takmičenja u karijeri.

Prva pobjeda Šifrin u Kortini

Američka skijašica Mikaela Šifrin pobijedila je danas u superveleslalomu u italijanskoj Kortini d'Ampeco, trci u okviru Svjetskog kupa.

Noel najbolji u Vengenu za prvu pobjedu u Svjetskom kupu

Francuski skijaš Kleman Noel pobjednik je današnjeg slaloma, koji je u okviru Svjetskog kupa vožen u švajcarskom Vengenu.

Slavlje Zibenhofer u Kortini, Von zauzela 15. mjesto

Austrijska skijašica Ramona Zibenhofer ostvarila je prvu pobjedu u spustu u Svjetskom kupu, trci koja je vožena u italijanskoj Kortini d'Ampeco.

Šifrin ubjedljiva u Kronplacu za vođstvo u veleslalomu

Amerikanka Mikaela Šifrin preuzela je vođstvo u generalnom poretku u disciplini veleslalom u okviru Svjetskog kupa u sijanju.

"Ski-bajka na Starčevici može da zaživi"

"Raja ispod Starčevice" je prije 30 godina počela da sanja o svom skijaškom klubu, a sada entuzijasti iz Skijaškog kluba RIS sanjaju neke veće snove i ski-centar u Banjaluci.

Još jedna pobjeda Hiršera

Austrijski skijaš Marsel Hiršer pobjednik je slaloma kojeg su skijaši u nedjelju vozili u Adelbodenu za Svjetski kup, a hrvatski skijaš Elias Kolega zauzeo je šesto mjesto ...

Ove stvari je dobro znati na ski stazama

Gorska Služba Spašavanja – stanica Sarajevo između ostalog na skijalištu organizuje potrage za izgubljenim skijašima, vrši pružanje prve pomoći povrijeđenim licima te ...

Asja Klačar: Krajnji cilj su ZOI 2022.

Daću sve od sebe da Bosnu i Hercegovinu na predstojećem EYOF-u predstavim u najboljem svjetlu, rekla je 15-godišnja Asja Klačar, jedna od bh. uzdanica na Evropskom olimpijskom ...

Istorija Kobajašija na turneji Četiri skakaonice

Japanski ski skakač Rjoju Kobajaši pobijedio je u generalnom plasmanu turneje "Četiri skakaonice".

Hiršer peti put slavio na Sljemenu

Austrijanac Marsel Hiršer pobjednik je slaloma za Svjetski kup alpskih skijaša na Sljemenu kod Zagreba.

Nišikori u suzama, prekinut nestvaran "crni" niz

Japanski teniser Kei Nišikori osvojio je prvu titulu još od Memfisa 2016. godine, pošto je u finalu turnira u Brizbejnu slavio protiv Rusa Danila Medvedeva.