Ćelavost

"Najbolji kandidat za astronauta je ćelava osoba"

Ćelava osoba ima dobru šansu da postane astronaut, izjavio je član Ekspedicije 60/61 Međunarodne svemirske stanice (MŠ) Luka Parmitano na konferenciji za štampu uoči polijetanja.

Biljkama protiv ćelavosti

Mnogi muškarci bi želeli da sprije ćelavljenje, dok žene traže način da uklone nepoželjne dlake na licu i tiju. Da li postoji rješenje za oba problema uz pomoć prirodnih lijekova? Na ovo pitanje odgovara ruski travar Dmirtije Jurovski.

Natanjahu uzrok ćelavljenja Izraelaca?

TEL AVIV - Na sajtu "Klalita", najveće od četiri izraelske organizacije za zdravstvene usluge kojima upravlja država, objavljen je članak u kojem je navedeno da vijest o tome da je premijer Benjamin Netanijahu ponovo pobijedio na izborima jedan od uzročnika ćelavljenja Izraelaca.

Biljke protiv ćelavosti

Mnogi muškarci bi željeli da spriječe ćelavljenje, dok žene traže način da uklone nepoželjne dlake na licu i tijelu. Da li postoji rješenje za oba problema uz pomoć prirodnih lijekova? Na ovo pitanje odgovara ruski travar Dmirtije Jurovski.

Lijek protiv opadanje kose ima mnogo važniju primjenu

Na cirkulaciju krvi u tijelu čovjeka utiče protein elastin, koji pomaže da se elastičnosti tkiva, krvnih sudova, pluća, kože i ligamenata održi. Elastin se, kao posljedica starenja, smanjuje, što kod starijih ljudi vodi ukočenosti arterija.

Dokazano je: Ćelavi muškarci su seksipilniji i muževniji!

Postoji nekoliko razloga zbog kojih ćelavost nastaje. Iako se u 90% slučajeva ćelavost pripisuje problemu koji ljekari zovu “androgena alopecija” ili nasljedna ćelavost, postoji i mnogo drugih razloga opadanja kose kod muškaraca.

Naučnici na tragu lijeka za ćelavost?

Prema novoj studiji, objavljenoj u časopisu “Genes & Development“, otkrivene su ćelije zbog kojih kosa sijedi i opada.

Najčitanije