Čaj

Ovo NIJE još jedna reklama za čaj

Da reklama za čaj ne mora biti samo još jedna obična reklama dokazao je domaći brend BONITO s novim videom koji pokazuje ljepote 16 krajolika širom Bosne i Hercegovine.

Pet razloga da pijete čaj od hibiskusa

Hibiskus je cvijet iz porodice Malvaceae, koji je u narodu poznat i kao “kineska ruža”.

Namirnice koje čuvaju zdravlje

Ako ne želite da u nekom trenutku života postanete bukvalno zavisni od lijekova za povišeni holesterol, morate da regulišete ishranu i redovno radite analize krvi.

Eukaliptus čuva od gripa

Eukaliptus (Eucaliptus globulus) je drvo sa raskošnim krošnjama, potiče iz Australije i jedina je hrana koala. Listovi poseduju lekovitu moć, a u narodnoj medicini se najviše koriste za bolesti disajnih organa jer sadrži zavidne količine raznovrsnih esencijalnih ulja. Naročito eukaliptola, snažnog antiseptika. Ulja poseduju i antiupalna i antibakterijska svojstva, zbog čega i imaju širu lepezu djelovanja, a kao lijek su ih prvi otkrili drevni Aboridžini.

Banana i cimet za bolji san

Bilo da imate problema sa nesanicom, imate lak san ili se budite tokom noći, recept sa bana-nom i cimetom će pomoći da imate bolji kvalitet i kontinuitet spavanja.

Kupus i zeleni čaj melemi za jetru

Sve što tokom života pojedemo i popijemo prolazi kroz našu jetru. Upravo zbog toga ovaj organ trpi i upija sve loše prehrambene navike i svojim radom štiti naše tijelo.

Kafa je ipak zdravija od čaja?

Profesor Jirgen Vorman vjeruje da nas četiri do pet šoljica kafe dnevno može zaštititi od karcinoma jetre, dijabetesa i demencije.

Čaj od šipka

Čaj od šipka može se praviti od plodova, sjeme-na, cvjetnih latica, te od košpica. Naravno, lje-kovita svojstva čaja ovise o ovome, ali i o nači-nu pripreme.

Napravite ledeni čaj koji pobjeđuje stres i upale u tijelu

Kako ne bismo samo "ispirali" tijelo običnom vodom koju ovih dana pijemo u znatnim količinama, s vremena na vrijeme priuštite sebi neki od domaćih pripravaka koji su ne samo ukusni, već i ljekoviti.

Čaj koji topi višak kilograma

Ako mučite muku sa suvišnim kilogramima, ovaj napitak može da vam pomogne u tome.

Reklame

Najčitanije