Čaj

Četiri čaja za liječenje anemije

Blijeda koža i sluzokoža vidljivi su tek u teškim slučajevima anemije. Uglavnom su njeni simptomi prilično nejasni i neprimjetni. Pogođeni se obično žale na opštu slabost i nelagodu. Uz terapiju koju propiše doktor dobro je piti i određene čajeve.

Nova trendi dijeta: Zeleni čaj protiv viška vode

​Dijeta zelenim čajem sa mlijekom je nova trendi dijeta, koja zaista daje željene rezultate, a najviše se preporučuje onima koji žele da se riješe viška vode u organizmu.

Čaj od lovorovog lista protiv gripa i bronhitisa

Kao začin, lijek ili vijenac, lovor je od davnina prisutan u životima mnogih naroda.

Najbolji čajevi za mršavljenje

Čaj je sam po sebi lagana tekućina visoke nutritivne vrijednosti.

Čaj od šipka u borbi protiv malaksalosti i prehlade

Zbog bogatstva vitamina C koji se kuvanjem ne gubi, čaj od crvenog ploda šipurka nezamjenljiv je u liječenju prehlade. A naročito je preporučljiv u otklanjanju umora, malaksalosti, anemičnosti, odnosno svih tegoba koje nastaju zbog manjka vitamina C u organizmu.

Zeleni čaj i med za čisto lice

Problem sa aknama prisutan je u našim životima, ako ne konstantno, a onda barem u jednom periodu našeg života. A kako nam je estetika kože lica veoma bitna stalno smo u potrazi za njenom adekvatnom njegom.

Kako i zašto piti čaj od đumbira?

Đumbir je svijetli korijen gorkastog okusa koji sadrži niz hranjivih supstanci. Često se konzumira kao čaj, u kojega možete dodati med ili limu, a sve u svrhu boljeg okusa. Prednosti čaja od đumbira su brojne i koristi se za ublažavanje i liječenje niza stanja, ali trebate uzeti u obzir i neke mjere opreza.

Čaj od lovorovog lista protiv gripa i bronhitisa

Kao začin, lijek ili vijenac, lovor je od davnina prisutan u životima mnogih naroda.

Prirodno sredstvo za "čelične" živce

Stres nas prati svakodnevno. Ali umjesto da uzimate antidepresive bolje napravite prirodno sredstvo za jačanje nervnog sistema.

Lipov čaj snižava pritisak i jača krvne sudove

Blagotvorno djelujući čaj od lipe uvijek treba imati u kućnoj apoteci, čak i sada kada nije njena sezona.

Najčitanije