Čaj

Tri napitka za bolji san i brže sagorijevanje masti u tijelu

Ispijanje pića koja sadrže kofein i velike količine šećera prije spavanja mogu da uzrokuju nesanicu. Ali postoje napici koji imaju potpuno suprotan efekt i ne samo da mogu da poprave san, već regulišu nivo šećera u krvi i ubrzavaju sagorijevanje masnoće u tijelu.

Namirnice uz koje vam neće nedostajati energije

Stalno ste umorni? To je nešto s čim se suočava većina ljudi, a to je posljedica modernog i užurbanog načina života. Balansiranje između posla, obaveza kod kuće, izdvajanja vremena za prijatelje i spavanja često djeluje gotovo nemoguće.

Hladan biljni čaj efektniji od toplog

Poznato je da šoljica toplog čaja pomaže u gubitku kilograma, ali šoljica hladnog biljnog čaja ima veći efekat, navodi se u istraživanju naučnika iz Švajcarske!

Dva čaja koji su najveći saveznici vitke linije

Kako biste se riješili viška vode u tijelu te ubrzali gibitak kilograma, pripremite dva ukusna čaja koja čiste krv i tijelo od toksina, potiču rad metabolizma te otklanjaju nadutost.

Cikorija otklanja bolove u stomaku

Cikorija jača želudac, jetru, bubrege i slezinu, popravlja varenje i odvaja prekomjernu žuč.

Zeleni čaj i med za čisto i zdravo lice

Problem sa aknama prisutan je u našim životima, ako ne konstantno, onda sigurno u jednom periodu našeg života. A kako nam je estetika kože lica veoma bitna stalno smo u potrazi za adekvatnom njegom i načinima čišćenja kože.

Bijeli sljez umiruje kašalj

Kada čujete da neko suvo kašlje, posavjetujte ga da popije čaj ili sirup od bijelog sljeza. Sluz ove ljekovite biljke prijanja uz upaljene mišiće i ublažava njihovo grčenje prilikom kašljanja i na taj način ga umiruje.

Mongolski čaj iz Sibira

Listovi biljke badan bergenija, od kojih se pravi čaj, pokazali su se kao izuzetno efikasni za srčane bolesnike, rane na nogama, ali i za snižavanje šećera kod dijabetičara.

U Dubaiju skuvana najveća šolja čaja na svijetu

U UAE je oboren Ginisov rekord. Konkretno, u gradu Dubaiju skuvana je najveća šolja čaja na svijetu!

Umjetnost na kesicama čaja

NJUJORK - Umjetnica iz Njujorka Rudi Silvius stvara unikatna minijaturna umjetnička djela na iskorištenim kesicama čaja.

Najčitanije