Čaj

Brzi recept za osvježavajući ledeni čaj

Ledeni čaj odlično je osvježenje tokom ljetnih vrućina, a od njega možete imati i više dobrobiti ako ga sami napravite od sezonskog voća. Jedan od najpopularnijih ledenih čajeva u prodavnicama je onaj od breskve.

Čajevi za pravilan rad bubrega

Oni su parni organi o kojima rijetko vodimo računa dok su zdravi, što je pogrešno. Bubrezi, između ostalog, eliminišu toksine iz organizma, a da bismo im pomogli u pravilnom radu dovoljno je da smanjimo unos soli, pijemo dovoljno vode, izbjegavamo alkohol i duvan, održavamo normalne vrednosti holesterola i šećera, vježbamo i - pijemo različite čajeve.

Sva ljepota u cvijetu koji traje samo jedan dan

​Hibiskus je jedna od najrasprostranjenijih vrsta biljaka na planeti. To je biljka zanimljive istorije i možda s najviše simbolike u cijelom svijetu. Poznatiji kao kineski sljez ili japanska ruža, hibiskus ima preko 200 vrsta iz porodice sljezova - Malvaceae. Kod nas je poznat i pod imenom sirijska ruža. Na našim prostorima viđamo ga pored ograda. Najzastupljeniji su dvorišni grmovi, načičkani stotinama ljubičastih cvjetova.

Bjelance i crni čaj brišu podočnjake

Izraženi podočnjaci obično su znak da se nismo naspavali ili da smo se tek probudili, ali mogu da budu i signal da nešto nije u redu s organizmom.

Četiri čaja za liječenje anemije

Blijeda koža i sluzokoža vidljivi su tek u teškim slučajevima anemije. Uglavnom su njeni simptomi prilično nejasni i neprimjetni. Pogođeni se obično žale na opštu slabost i nelagodu. Uz terapiju koju propiše doktor dobro je piti i određene čajeve.

Nova trendi dijeta: Zeleni čaj protiv viška vode

​Dijeta zelenim čajem sa mlijekom je nova trendi dijeta, koja zaista daje željene rezultate, a najviše se preporučuje onima koji žele da se riješe viška vode u organizmu.

Čaj od lovorovog lista protiv gripa i bronhitisa

Kao začin, lijek ili vijenac, lovor je od davnina prisutan u životima mnogih naroda.

Najbolji čajevi za mršavljenje

Čaj je sam po sebi lagana tekućina visoke nutritivne vrijednosti.

Čaj od šipka u borbi protiv malaksalosti i prehlade

Zbog bogatstva vitamina C koji se kuvanjem ne gubi, čaj od crvenog ploda šipurka nezamjenljiv je u liječenju prehlade. A naročito je preporučljiv u otklanjanju umora, malaksalosti, anemičnosti, odnosno svih tegoba koje nastaju zbog manjka vitamina C u organizmu.

Zeleni čaj i med za čisto lice

Problem sa aknama prisutan je u našim životima, ako ne konstantno, a onda barem u jednom periodu našeg života. A kako nam je estetika kože lica veoma bitna stalno smo u potrazi za njenom adekvatnom njegom.

Najčitanije