Čaj

Mongolski čaj iz Sibira

Listovi biljke badan bergenija, od kojih se pravi čaj, pokazali su se kao izuzetno efikasni za srčane bolesnike, rane na nogama, ali i za snižavanje šećera kod dijabetičara.

U Dubaiju skuvana najveća šolja čaja na svijetu

U UAE je oboren Ginisov rekord. Konkretno, u gradu Dubaiju skuvana je najveća šolja čaja na svijetu!

Umjetnost na kesicama čaja

NJUJORK - Umjetnica iz Njujorka Rudi Silvius stvara unikatna minijaturna umjetnička djela na iskorištenim kesicama čaja.

Čaj koji smiruje živce, olakšava disanje i jača imunitet

Čaj od lipe podstiče cirkulaciju, poboljšava varenje, ublažava bolove prouzrokovane gasovima, efikasan je za izbacivanje sluzi, olakšava menstrualne bolove, pospješuje apetit i ublažava nervozu i simptome anksioznosti.

Zeleni čaj: Napitak uz koji mršavite i sprečavate rak

Zeleni čaj dolazi iz Kine, gdje ga poznaju još od davnina. Narodna medicina vjerovala je da zeleni čaj liječi skoro sve bolesti, od glavobolje, zubobolje pa do psihičkih oboljenja. Danas je dokazano ljekovito djelovanje zelenog čaja pa ga preporučuju piti što više.

Biljna sredstva protiv krvarenja

Krvarenja mogu biti bezazlena, ali i indikator ozbiljnih oboljenja. Ljekarska dijagnoza je neophodna, ali ima i slabijih tegoba kod kojih biljna sredstva mogu biti rješenje u kratkom roku.

Ovo NIJE još jedna reklama za čaj

Da reklama za čaj ne mora biti samo još jedna obična reklama dokazao je domaći brend BONITO s novim videom koji pokazuje ljepote 16 krajolika širom Bosne i Hercegovine.

Pet razloga da pijete čaj od hibiskusa

Hibiskus je cvijet iz porodice Malvaceae, koji je u narodu poznat i kao “kineska ruža”.

Namirnice koje čuvaju zdravlje

Ako ne želite da u nekom trenutku života postanete bukvalno zavisni od lijekova za povišeni holesterol, morate da regulišete ishranu i redovno radite analize krvi.

Eukaliptus čuva od gripa

Eukaliptus (Eucaliptus globulus) je drvo sa raskošnim krošnjama, potiče iz Australije i jedina je hrana koala. Listovi poseduju lekovitu moć, a u narodnoj medicini se najviše koriste za bolesti disajnih organa jer sadrži zavidne količine raznovrsnih esencijalnih ulja. Naročito eukaliptola, snažnog antiseptika. Ulja poseduju i antiupalna i antibakterijska svojstva, zbog čega i imaju širu lepezu djelovanja, a kao lijek su ih prvi otkrili drevni Aboridžini.

Reklame

Najčitanije