Čaj

Šta se dešava sa organizmom kada jutarnju kafu zamijenite zelenim čajem

Zeleni čajevi, koji nastaju tretiranjem listova svježeg čaja na pari ili blagim zagrijevanjem, imaju manje kofeina u sebi od crnih čajeva ili kafe, ali dovoljno da vam daju dodatni podstrek.

Najbolji prirodni antistres napitak, smiruje i čuva zdravlje

Osim što ga je vrlo poželjno piti u hladnim zimskim danima zbog zagrijavanja tijela, čajevi su najpoželjiniji napici upravo zbog regulacije generalne temperature organizma.

Čaj od lješnika, idealan jesenji napitak

Jesen je u znaku orašastih plodova, koji upravo sazrijevaju tokom ovog vremena. Tako je i sa lješnikom, plodom koji daje ogromnu energiju organizmu, poboljšava koncentraciju i pozitivno utiče na cjelokupni nervni sistem.

Maslačak - koristan od korijena do cvijeta

Maslačak je zeljasta višegodišnja biljka iz porodice glavočika (Asteraceae). Latinski naziv maslačka je Taraxacum. Latinski naziv ove biljke izveden je od naziva očne bolesti taraxis koju su još Stari Grci liječili ovom biljkom.

Čaj od koprive dragocjen za zdravlje

Kopriva je bogata vitaminima, mineralima i ljekovitim materijama. Ova biljka je bogata kalcijumom, fosforom, gvožđem i silikatnom kiselinom. U biljci ima vitamina K, B2 i pantenonske kiseline, pa se smatra prirodnim multivitaminom koji pogoduje cijelom tijelu i jača imunitet.

Zašto treba da pijemo čaj od maslačka?

Korijen maslačka je čest sastojak detoksikacionih čajeva i dodataka zbog svojih svojstava uravnoteženja jetre.

Sreća je kada grijete ruke toplom šoljom čaja

Prema legendi, Šenong, jedan od tri kralja ili zaštitnika drevne Kine, otkrio je čaj sasvim slučajno, dok je grijao vodu u sjenci drveta.

U Kini otkrivene posude za pijenje alkohola i čaja iz 10. vijeka

U porodičnoj grobnici u gradu Sijanu, koja datira iz dinastije Sung (960-1127) sa sjevera Kine, otkriveno je više od 60 komada porcelanskih predmeta emajliranih plavom bojom iz mesta Jaodžou.

Muškarac kažnjen sa 200 funti jer je išao na čaj kod komšije

MANČESTER - Muškarac u Mančesteru kažnjen je sa 200 funti (oko 220 evra) jer je prekršio restriktivne mjere kada je otišao kod komšije na čaj.

Duh Kine u Doboju, izložba fotografija o čaju

Kako se priprema i pije čaj u Kini u petak su mogle da saznaju Dobojlije koje su posjetile izložbu fotografija koju je u saradnji s Konfučijevim institutom Univerziteta u Banjaluci organizovala dobojska Ekonomska škola u ovdašnjoj galeriji Centra za kulturu i obrazovanje.

Najčitanije