Čapljina

Čapljina zabranila prolazak kamiona iz Trebinja

ČAPLJINA - Krizni štab grada Čapljine donio je danas naredbu da se zabranjuje tranzit kamionima i drugim privrednim vozilima privrednih subjekata sa prostora grada Trebinja kroz grad Čapljina.

U hladnjači kod Čapljine pronađena da migranta

ČAPLJINA - Dva migranta pronađena su juče u hladnjači na području Čapljine, potvrđeno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona (MUP HNK).

Za modernizaciju hidroelektrane "Čapljina" zajam od 15 miliona evra

SARAJEVO - Savjet ministara u tehničkom mandatu danas je na vanrednoj telefonskoj sjednici utvrdio Prijedlog sporazuma o zajmu od 15 miliona evra za projekat "Rehabilitacija i modernizacija Pumpno-akumulacione hidroelektrane `Čapljina`", radi zamjene dotrajale opreme i modernizacije postrojenja starog 40 godina.

Balkanski kralj toalet-papira u obnovu fabrike u BiH ulaže 20 miliona KM

Završen je proces preuzimanja "Laste" te za obnovu i osposobljavanje proizvodnje po standardima koje zahtjeva Evropska unija planiramo u fabriku da uložimo 20 miliona KM rekao je u Čapljini Petar Ćorluka, vlasnik BiH fabrike higijenskog papira Violeta, koja je kupila čapljinsku fabriku keksa i vafla.

Drogu vrijednu dva miliona evra krili u kanalu podruma

ČAPLJINA - Oko 300 kilograma droge, čija se vrijednost procjenjuje na oko dva miliona evra, pronašli su pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) na području Čapljine u akciji "Tebra".

Više osoba povrijeđeno u sudaru "tamića" i mercedesa

Više osoba povrijeđeno je u teškoj saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila u naselju Ševaš Njive u blizini Čapljine.

Prijetili ženi iz Hrvatske i tražili 250.000 evra

Policijski službenici Federalne uprave policije uhapsili su J.M. (42) i J.M. (51) iz Čapljine, koji se sumnjiče da su od žene iz Hrvatske tražili 250.000 evra upućivajući njoj i njenom maloljetnom djetetu prijetnje po život.

Žena pronađena mrtva nakon prijave nestanka kod Čapljine

Kod Čapljine je u četvrtak nestala starija žena, a nakon mukotrpne potrage službenici Gorske službe spašavanja pronašli su njeno beživotno tijelo.

Opljačkana benzinska pumpa kod Čapljine

ČAPLJINA - Na benzinskoj pumpi "Rebac-Benz" u Zvirovićima na području Čapljine pola sata nakon ponoći počinjeno je razbojništvo.

Čapljina postala grad

ČAPLJINA - Opštinsko vijeće Čapljine usvojilo je u srijedu "Prijedlog statutarne odluke Grada Čapljina" čime je Čapljina službeno postala grad, a Opštinsko vijeće počelo je funkcionisati kao Gradsko vijeće.

Najčitanije