Časopis

Predstavljen prvi broj časopisa "Tradicija"

Udruženje za očuvanje tradicije Prijedor predstavilo je danas prvi broj svog časopisa "Tradicija", u kojem je, najvećim dijelom, predstavljeno prvih pet godina postojanja i rada ovog udruženja.

Uspjeh "Srpa": Književni entuzijasti dobili prvu institucionalnu podršku

PRIJEDOR - Iz štampe je ovih dana izašao jubilarni deseti "Srp", časopis za književnost i umjetnost sa sjedištima u Prijedoru i Banjaluci, a od aktuelnog desetog broja zvanični izdavač časopisa je prijedorska Narodna biblioteka "Ćirilo i Metodije"

"Srp", originalno prijedorsko dobro

PRIJEDOR - Promocija "Srpa", časopisa za književnost i umjetnost, održana je u utorak uveče u Pozorištu Prijedor, a u organizaciji Narodne biblioteke "Ćirilo i Matodije" iz ovog grada, a na istoj predstavljeno je devet dosadašnjih brojeva, te dvadeset knjiga iz biblioteke "Atribut" objavljenih u izdanju banjalučke "Besjede", koje je priredio Milan Milošević, glavni i odgovorni urednik "Srpa".

Novi broj "Argumenata" - časopis koji odslikava današnju sliku svijeta

BANJALUKA - Novi broj časopisa za društvena i politička pitanja "Argumenti" promovisan je danas u Banjaluci, a glavni urednik časopisa Milan Ljepojević je istakao zadovoljstvo povodom izlaska 41. broja i izrazio zahvalnost redakciji na upornosti jer je njihovom zaslugom nastao i ovaj broj "Argumenata".

Objavljen prvi broj časopisa "Nova stvarnost"

BANJALUKA - Časopis za književnost, umjetnost i kulturu "Nova stvarnost", koji je pokrenulo Udruženje književnika Republike Srpske, ugledao je svjetlost dana.

Američka naučnica "Dijete godine" po izboru časopisu "Tajm"

Od kako postoji časopis "Tajm", oko 100 godina, prvi put je ove godine proglasio "dijete godine". Izabrana je petnaestogodišnja Gitanjali Rao, naučnica i inovatorka iz države Kolorado u SAD.

"Argumenti" i na veb sajtu

BANJALUKA - "Argumenti" su dali doprinos u očuvanju i odbrani istorije i kulture srpskog naroda, s ciljem njegovog opstanka, rekao je danas Milan Ljepojević, urednik ovog časopisa na promociji okotobarskog izdanja.

Časopis "Argumenti" uskoro i na internetu

BANJALUKA - Promocija aprilskog izdanja 36. broja naučno-političkog časopisa "Argumenti" održana je danas u Banjaluci, a novi broj su predstavili Milan Ljepojević, urednik časopisa, Saša Mićin, član redakcije ovog časopisa, i autori tekstova Branimir Kuljanin i Mišel Buvač.

Promovisan prevod prvog srpskog časopisa

Prevod prvog srpskog časopisa "Slaveno-serbskij magazin" promovisan je večeras u gradskoj čitaonici u Prijedoru.

Promovisan novi broj časopisa "Argumenti"

BANJALUKA - Promocija decembarskog izdanja 35. broja naučnopolitičkog časopisa "Argumenti" održana je danas u Banjaluci, a novi broj su predstavili Milan Ljepojević, urednik "Argumenata", i autori tekstova Krsto Grujić i Branimir Kuljanin.

Predstavljeni časopisi "Milorad Ekmečić" i "Sretanja"

Srpski istorijski časopis udruženja istoričara Republike Srpske "Milorad Ekmečić" i časopis za književnost, umjetnost i nauku "Sretanja" predstavljeni su danas na štandu Republike Srpske u okviru Beogradskog sajma knjiga.

Objavljen treći broj časopisa "Srpski pregled"

BANJALUKA - U izdanju Centra za srpske studije upravo je izašao treći broj "Srpskog pregleda", časopisa za filologiju, filozofiju, nauku i umjetnost.

Promovisan novi broj časopisa "Argumenti"

BANJALUKA - Promocija aprilskog izdanja 33. broja naučno-političkog časopisa "Argumenti" održana je u petak u Banjaluci, a novi broj su predstavili Milan Ljepojević, urednik časopisa, i autori tekstova Branimir Kuljanin i Antonije Živković.

Više radova u "predatorskim" nego u naučnim časopisima

BANJALUKA - Broj objavljenih ozbiljnih naučnih radova u Republici Srpskoj se rapidno smanjuje, dok se sa druge strane imena sve češće pojavljuju u časopisima koje je struka okarakterisala kao "predatorske" ili časopise sumnjivog kredibiliteta po principu "plati pa objavi".

Predstavljen 32. broj časopisa 'Argumenti': Ekspresni odgovori na aktuelne događaje

BANJALUKA - Izdanje 32. broja naučnog časopisa za društvena i politička pitanja "Argumenti", koji analitički daje brze i ekspresne odgovore na aktuelne događaje, danas je predstavljen u Međunarodnom pres-centru u Banjaluci.

Najčitanije