Časopis

Časopis "Argumenti" uskoro i na internetu

BANJALUKA - Promocija aprilskog izdanja 36. broja naučno-političkog časopisa "Argumenti" održana je danas u Banjaluci, a novi broj su predstavili Milan Ljepojević, urednik časopisa, Saša Mićin, član redakcije ovog časopisa, i autori tekstova Branimir Kuljanin i Mišel Buvač.

Promovisan prevod prvog srpskog časopisa

Prevod prvog srpskog časopisa "Slaveno-serbskij magazin" promovisan je večeras u gradskoj čitaonici u Prijedoru.

Promovisan novi broj časopisa "Argumenti"

BANJALUKA - Promocija decembarskog izdanja 35. broja naučnopolitičkog časopisa "Argumenti" održana je danas u Banjaluci, a novi broj su predstavili Milan Ljepojević, urednik "Argumenata", i autori tekstova Krsto Grujić i Branimir Kuljanin.

Predstavljeni časopisi "Milorad Ekmečić" i "Sretanja"

Srpski istorijski časopis udruženja istoričara Republike Srpske "Milorad Ekmečić" i časopis za književnost, umjetnost i nauku "Sretanja" predstavljeni su danas na štandu Republike Srpske u okviru Beogradskog sajma knjiga.

Objavljen treći broj časopisa "Srpski pregled"

BANJALUKA - U izdanju Centra za srpske studije upravo je izašao treći broj "Srpskog pregleda", časopisa za filologiju, filozofiju, nauku i umjetnost.

Promovisan novi broj časopisa "Argumenti"

BANJALUKA - Promocija aprilskog izdanja 33. broja naučno-političkog časopisa "Argumenti" održana je u petak u Banjaluci, a novi broj su predstavili Milan Ljepojević, urednik časopisa, i autori tekstova Branimir Kuljanin i Antonije Živković.

Više radova u "predatorskim" nego u naučnim časopisima

BANJALUKA - Broj objavljenih ozbiljnih naučnih radova u Republici Srpskoj se rapidno smanjuje, dok se sa druge strane imena sve češće pojavljuju u časopisima koje je struka okarakterisala kao "predatorske" ili časopise sumnjivog kredibiliteta po principu "plati pa objavi".

Predstavljen 32. broj časopisa 'Argumenti': Ekspresni odgovori na aktuelne događaje

BANJALUKA - Izdanje 32. broja naučnog časopisa za društvena i politička pitanja "Argumenti", koji analitički daje brze i ekspresne odgovore na aktuelne događaje, danas je predstavljen u Međunarodnom pres-centru u Banjaluci.

Starim stazama u novo "Sutra"

BANJALUKA - Razvilo se crno vreme opadanja, /nabujao šljam i razvrat i poroci, /pridig'o se truli zadah propadanja, /umrli su svi heroji i proroci, stihovi su pjesme "Naši dani" Vladislava Petkovića Disa napisani davne 1910, a otvaraju novi, treći broj časopisa "Sutra".

Šarli Ebdo šokirao naslovnom stranom o uraganu Harvi: Ima Boga

Uragan Harvi, koji je opustošio Teksas i gotovo potopio Hjuston, za francuski satirični list Šarli ebdo je dokaz da – Bog postoji.

Najčitanije